TvObzor
HRT: BRITANSKA SERIJA "SIGURNA KUĆA"

Traume prošlosti umirovljenog policajca
Objavljeno 18. svibnja, 2018.

Umirovljeni policajac Robert, kojega još progoni činjenica da prije nekoliko godina nije uspio spasiti svjedokinju, i njegova supruga Katy otvaraju hotel u Lake Districtu te ga na zamolbu Robertova bivšeg kolege Marka pretvaraju u sigurnu kuću. Prvi su im gosti zatvorski čuvar David Blackwell, njegova supruga Ali te djeca Louisa i Joe koji su u sigurnu kuću došli nakon što je malog Joea u lunaparku pokušao oteti čovjek imenom Michael koji je zatim izbo čovjek koji ga je pokušao spriječiti. Obitelj ima još jednog sina, studenta Sama, za kojega se ne zna točno gdje se nalazi i koji baš ne izgara od želje da vidi svoje roditelje. Strahuju da će Michael napasti njega kako bi se približio obitelji. Čini se da je njihov strah utemeljen.

Ova četverodijelna drama donosi nam priču supružnika Roberta (Christopher Eccleston), bivšega detektiva, i učiteljice Katy (Marsha Thomason) koje je bliski prijatelj, inspektor Mark (Paterson Joseph), zamolio da svoj zabačeni hotel pretvore u policijsku sigurnu kuću. Sigurna kuća svoje "gostoprimstvo" najprije će ponuditi obitelji koja strahuje za život nakon što ih je brutalno napao netko tko tvrdi da ih poznaje. Taj će slučaj u Robertu pobuditi strahove i tjeskobu koji korijene vuku iz zastrašujuće noći prije 18 mjeseci kada je štitio glavnu svjedokinju koja je trebala svjedočiti protiv supruga povezanog s organiziranim kriminalom. Robert je bio ranjen, a svjedokinju su ubili. Zbog osnivanja sigurne kuće preispitat će taj incident i otkriti mrežu laži.

Autor i scenarist serije je Michael Crompton (Code of A Killer, Kidnap & Ransom), redatelj je nagrađivani Marc Evans (Hinterland, Collision), a producent Andrew Benson (Strike Back, Mad Dogs). Izvršni producenti su Jill Green i Paula Cuddy.

U glavnim su ulogama cijenjeni britanski glumac Christopher Eccleston (The Leftovers, Thor: The Dark World), Marsha Thomas (White Collar) i Paterson Joseph (The Leftovers, Law & Order: UK). U ostalim su ulogama Jason Merrells (Emmerdale, Waterloo Road), Nicola Stephenson (All At Sea, Holby City) i Peter Ferdinando (Starred Up, Hyena). (N. K.)

 
Možda ste propustili...

SATIRIČNA KOMEDIJA “IZA KULISA”

Jedinstven prikaz pandemije putem umjetnosti

PSIHOLOŠKI TRILER “KRIVI SPOJ” STIGAO U DOMAĆA KINA

Dopisivanja, moderni dejtovi i opasnost

U TREĆOJ EMISIJI POPULARNOG SHOWA

“Zvijezde pjevaju” šansone i pop

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata