TvObzor
BENEDICT CUMBERBATCH

Ne želim upoznati fanove koji gledaju “Osvetnike” preko mobitela!
Objavljeno 18. svibnja, 2018.

Detektivska serija “Sherlock” učinila je Benedicta Cumberbatcha senzacijom. Ali od toga je prošlo podosta vremena, sada ima ključnu ulogu u najvećoj superherojskoj filmskoj franšizi “Osvetnici”, gdje glumi Doktora Strangea.

Iako je u proteklim godinama odradio tonu intervjua za medije, Benedict je prizemljen i uz njega se ne vežu nikakve kontroverze. Zbog svega toga miljenik je i publike i kritike, ali i kolega. To nije čudno, jer kad, primjerice, čuješ da tvoj kolega ubuduće neće prihvaćati uloge u kojima će plaće glumica biti manje nego plaće glumaca, moraš mu skinuti kapu.

U kinima je nedavno počeo igrati novi nastavak “Osvetnici: Rat beskonačnosti”, a uoči premijere Cumberbatch je dao intervju za američke medije.

Žene, sport, seks

Kako je na setu “Osvetnika”, čavrljate li između snimanja, ili je u pitanju samo posao i nema zabave?

- Pomalo je nadrealno kad smo ondje, samo lutamo i razgovaramo o općenitim stvarima kao što su žene, seks, sport, restorani. Znate već kako je s nama dečkima. “Uf, podignuo si 140 kg na benču u teretani, ja sam samo 110…”. Ništa posebno.

A dan kad ste svi vi superheroji na setu - to mora izgledati kao veliki tulum, zar ne?

- Prvi put kad smo se svi okupili na jednom mjestu u isto vrijeme bilo je na čitanju scenarija. Drugi put samo jednom tijekom snimanja, nekako je inače uvijek netko nedostajao – ipak nas ima dvadesetak. A treća sreća zbila se nakon pretpremijere za medije. Kad su se kamere ugasile, a kemijske i rokovnici spremili u džep, postalo je ludo i nezaboravno, baš kao što možete zamisliti.

U novom nastavku glumite s Robertom Downeyjem Jr.-om, koji je također glumio Sherlocka. I vaša i njegova izvedba primila je izvrsne kritike. Mediji ne mogu prestati pričati o tome. Jeste li vas dvojica raspravljali?

- Nismo, bar ne ovom prilikom. Naime, već smo to prošli kad smo sjedili zajedno na dodjeli Guild Awards. Razmijenili smo nekoliko rečenica o iskustvima i to je bilo sve. Znam da sam sada mnoge fanove razočarao, nisam namjerno.

Intenzivne reakcije

Kad biste mogli imati jednu supermoć iz Marvelovih superherojskih filmova i koristiti je u stvarnom svijetu, koja bi to bila i kako biste ju iskoristili?

- Baš mi se sviđa sposobnost mog lika da u trenutku s jednog mjesta stigne na drugo. Bilo bi divno kad bih se i ja mogao preseliti s press-turneje u Londonu na onu u Los Angelesu dok kažeš keks. I to bez letenja. Mogao bih otići popiti šalicu čaja sa svojom obitelji te se vratiti na posao. Ne bih zagađivao okoliš, sve bi bilo mnogo lakše.

U cijelom svijetu postoji velika debata o gledanju filmova u udobnosti svog doma na streaming aplikacijama, ili u kinodvoranama. Kakav je vaš stav?

- Volim otići u kino gledati spektakle kao što su “Osvetnici”. Obožavam premijere poput one u Los Angelesu! Cijela ekipa smjesti se s kokicama i pićem pa gledamo što smo odradili. Kao što sam već rekao, u filmu ima dvadesetak likova, možda i trideset, nisam siguran. Što je najbolje, ovo je jedan od onih filmova koje možeš sjesti i gledati čak i ako nisi obožavatelj – reakcije oko vas su intenzivne! Neprocjenjivo je dobiti povratne informacije od publike s lica mjesta. Slična je stvar s kazalištem kad su reakcije gledatelja u pitanju. Stoga, da, volim odlaske u kino, a “Osvetnike” jednostavno želite gledati u IMAX-u na velikom platnu. Bilo bi tragično gledati ih na mobitelu! Ne želim ni upoznati takve fanove, he, he, he…

Pripremio: Adrian ANDREJEK

Osvetnici

Rat beskonačnosti Gledajte u Cinestaru Osijek

OSOBNA ISKAZNICA

IME I PREZIME: Benedict Cumberbatch

DATUM ROĐENJA: 19. srpnja 1976.

MJESTO ROĐENJA:London, Velika Britanija

LJUBAV:Supruga Sophie Hunter

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike