Regija
SMOTRA U VIROVITICI

Predstavilo se 11 učeničkih zadruga
Objavljeno 16. svibnja, 2018.

U organizaciji Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, ispred Centra kulture u Virovitici održana je Smotra učeničkih zadruga Virovitičko-podravske županije. Na posebno uređenim štandovima, a u skladu s pravilima koja nalaže HUZZ, predstavilo se 11 zadruga koje su posjetiteljima izložile predmete i rukotvorine učenika. Na štandovima se moglo naći raznih ukrasa i slastica, cvijeća, nakita, kućnih potrepština. Time su promovirali rad zadruga kojima je cilj njegovanje tradicije, kulturne baštine, ekokulture i zaštita okoliša. Na smotri se predstavila i učenička zadruga VUČICA Srednje škole Stjepan Ivšić Orahovica, koju su predstavljali mladi zadrugari, učenici 3. razreda smjera komercijalist Lora Pezić i Marijana Špoljarić pod vodstvom profesorice Suzane Đebro Maričić i voditeljem zadruge prof. Mirkom Kufnerom.

- VUČICA se na ovogodišnjoj smotri predstavila novim proizvodom ekonomske sekcije, a to su šumeće kuglice za kupanje “KupkOR” (Kupke Orahovice), koje su zadrugari izradili u različitim mirisima, oblicima i vrlo inovativnim pakiranjima, a u čijoj izradi su im pripomogli i zadrugari iz strojarske sekcije izradivši drvene kutijice s ugraviranim logotipom zadruge. Cijeli štand je bio estetski preuređen u staro kupatilo kako bi kupke što više došle do izražaja, a prema reakcijama posjetitelja to nam je i uspjelo. Osim izložbenog štanda u sklopu smotre učenice su prikazale i praktičan rad pripreme šumećih kuglica koji je bio vrlo atraktivan – kaže prof. Kufner.

U kategoriji osnovnih škola najbolje zadruge bile su Učenička zadruga Mali Mikeši, COOR Virovitica, Učenička zadruga Sekvoja, OŠ Josip Kozarac Slatina te Učenička zadruga Zalathnuk, OŠ Eugena Kumičića Slatina, a u kategoriji srednjih škola najbolji su bili Učenička zadruga Obrtnik, Industrijsko obrtničke škole Slatina, orahovačka Vučica te učenička zadruga Slatina, Srednje škole Marka Marulića Slatina.

- Na okruglom stolu koji je održan nakon završetka smotre odlučeno je da će naša škola biti domaćin iduće Županijske smotre učeničkih zadruga koja će se održati u proljeće 2019. godine na glavnom trgu u Orahovici – najavio je Kufner.V.Grgurić

Možda ste propustili...

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

POSAO ZA 60 RADNIH DANA

Golinci dobivaju LED javnu rasvjetu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana