Sport
DAN D ZA DOBIVANJE LICENCE

U Cibaliji optimisti: Dobit ćemo licencu i ostati u Prvoj ligi
Objavljeno 17. svibnja, 2018.

Danas istječe rok u kojemu su klubovi, koji su se žalili na odluku Komisije za licenciranje, nakon što nisu dobili licencu u prvom krugu, trebali dostaviti papirologiju prema kojoj su ispunili sve uvjete koje nisu bili ispunili u prvom krugu. Nogometni klub Cibalia svake godine ima iste probleme zbog kojih u prvom krugu izostane “pozitivno mišljenje”. Riječ je o nepodmirenim dugovima igračima i trenerima iz prethodnih sezona, koji su na Arbitraži zatražili i dobili svoje pravo na potraživanje. Ovih je dana velik pritisak na vodstvo kluba, posebice na predsjednika Cibalije Josipa Kuterovca. Bez licence ne samo da nema nastupa u Prvoj nego i u Drugoj ligi, pa bi Vinkovčane mogla zadesiti prošlogodišnja sudbina Splita, koji se bez dobivanja licence preselio čak u Treću ligu. Premda vrijeme teče, Kuterovac je blagi optimist.

- Činimo sve kako bismo do danas osigurali sve uvjete i komisiji za žalbe predočili da smo ispunili sve za dobivanje licence. Ništa ne prepuštamo slučaju i mogu reći da sam uvjeren kako ćemo sve uvjete koji su pred nama ispuniti i da ćemo već u petak znati jesmo li dobili licencu za sljedeću sezonu. Uvjeren sam da hoćemo. Jedino na što ne možemo u ovom trenutku utjecati jest igra na terenu jer ni tu ne ovisi sve samo o nama. Optimist sam, ali ako ne uspijemo na terenu osigurati opstanak, onda ćemo sve napraviti kako bismo se kvalitetno preustrojili i odmah u sljedećoj sezoni vratili u prvoligaško društvo - pričao je Kuterovac. .

Ove godine, u svrhu rješavanja financijske situacije, prema svim osnovama, Cibalia je trebala isplatiti oko dva milijuna kuna. Jedan je dio bio riješen prije tri tjedna, a drugi je dio navodno riješen prije tjedan dana. Za ostatke je već postalo uobičajeno da će se rješavati doslovno u posljednjih pet minuta. Ove godine tu situaciju pogoršala je momčad Cibalije, koja nije na vrijeme osigurala ostanak u ligi i time čelnicima izbila adut pred mogućim sponzorima.

U slučaju da se zaostatci ipak ne isplate, Cibaliji prijeti preseljenje u Treću ligu, i to automatizmom ako se ne ishodi licenca za prvoligaško nadmetanje. No, sve će biti jasnije već u petak. I u uredima gdje se odlučuje o Cibalijinoj sudbini u vezi s dodjeljivanjem licence, ali i na terenu u Kranjčevićevoj ulici.

Najčitanije iz rubrike