Osijek
DJEČJI VRTIĆ OSIJEK

Više zahtjeva nego slobodnih mjesta u vrtićima i jaslicama
Objavljeno 17. svibnja, 2018.
Neće svi moći dobiti mjesto u objektu koji im je prvi izbor, upozorava ravnateljica

Završeno je prikupljanje zahtjeva za upis djece u programe Dječjeg vrtića Osijek u 2018./2019. pedagoškoj godini. Očekivano, potražnja je premašila ponudu - mjesta u gradskim vrtićima i jaslicama, čini se, prvi put nakon dugo vremena neće biti za sve!

- Uoči upisa, za sljedeću smo pedagošku godinu imali na raspolaganju 790 slobodnih mjesta u vrtićima i jaslicama, a zaprimili smo 841 zahtjev za upis. S obzirom na to da nije jednak pritisak na sve vrtiće i jaslice, ono što već sada sa sigurnošću možemo reći jest to da neće svi moći dobiti mjesto u objektu koji im je prvi izbor. Prioritet pri raspodjeli u ovome smislu imat će djeca oba zaposlena roditelja te unutar te kategorije oni roditelji koji nemaju nikakav drugi izbor za zbrinjavanje djeteta dok su na radnom mjestu osim vrtića. Napominjem kako ne možemo tvrditi da će se mjesto pronaći za sve koji su predali zahtjev, no svakako ćemo nastojati da bude tako - kaže ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek Marija Štambuk Čabaj.

Dodaje kako je ove godine, također očekivano, najveći pritisak na vrtić Josipovac, vrtić i jaslice Jelenko i čepinski Zvončić u sklopu podcentra Retfala te u vrtićima i jaslicama podcentra Gornji grad - Bubamara, Latica i Potočnica.

Hoće li biti mjesta za sve, odnosno koliko će ih evetualno nedostajati, bit će poznato nakon što završi druga faza upisa - inicijalni razgovori koji se obavljaju sa svom djecom i roditeljima koji su predali zahtjev za upis u vrtić/jaslice te koji su predviđeni do 25. svibnja. Rezultati upisa bit će objavljeni 6. lipnja te istaknuti u svim vrtićima i jaslicama. Nakon objave rezultata slijedi treći, formalni dio upisa koji obuhvaća plaćanje akontacije, potpisivanje ugovora i izdavanje rješenja, što će biti organizirano od 8. do 21. lipnja.

Ivana SOLAR
TRI NOVE JASLIČKE SKUPINE

Manjak slobodnih mjesta u idućoj pedagoškoj godini još više bi došao do izražaja da Dječji vrtić Osijek (na račun kontinuiranog rasta broja djece kroz protekle tri godine) nije odlučio otvoriti tri nove jasličke skupine - u Latici, Jelenku i Jaglencu. Iako je riječ o spasu za mnoge roditelje, već se sada po vrtićkim hodnicima ovih objekta komentira kako za nove jasličke skupine ne postoji adekvatna infrastruktura te kako će ovdje na jesen zavladati kaos. No, Šatmbuk Čabaj odgovara kako se mislilo na sve te kako novi jaslički programi neće biti na štetu postojećih, vrtićkih.

Marija Štambuk Čabaj

ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek

Ne možemo tvrditi da će se mjesto pronaći za sve koji su predali zahtjev, no svakako ćemo nastojati da bude tako.

NAJVEĆA GUŽVA

l Jelenko

l Bubamara

l Latica

l Potočnica

l Josipovac

l Zvončić (Čepin)

841

zahtjev za upis

790

slobodnih mjesta

upisi

POTPISIVANJE UGOVORA OD 8. DO 21. LIPNJA

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike