Osijek
NOVO PRIZNANJE ARHITEKTONSKOM UREDU RECHNER

Osječani u borbi za jednu od najvećih svjetskih arhitektonskih nagrada
Objavljeno 17. svibnja, 2018.

Nakon nominacije za nagradu S. Arch Award 2018. početkom ove godine, na adresu ureda uglednih osječkih arhitekata Predraga i Brune Rechnera stigla je dvostruka nominacija za nagradu The Plan Award 2018. Riječ je o internacionalnoj arhitektonskoj nagradi koja promovira kvalitetu projekata iz područja arhitekture, dizajna i urbanizma, a najbolji će biti prolašeni na forumu Perspective Europe, koji će biti održan krajem svibnja u Veneciji. Za nagradu su ovaj put nominirani projekt Gradske tržnice u Vukovaru, i to u kategoriji trgovački objekti, u konkurenciji s projektima iz Japana, New Yorka, Brazila, Pekinga, Milana, Los Angelesa. Zgrada se nalazi u kategoriji u kojoj za nagradu konkurira s prodajnim salonima i showroomovima respektabilnih brandova AMG, Lamborghini, Max Mara i Furla.

Drugi je nominirani projekt Drive-IN ljekarne u Osijeku, u kategoriji projekata zdravstvene namjene u konkurenciji s projektima iz Amerike, Portugala, Italije, Jamajke, Španjolske, Brazila, San Francisca i Rotterdama. Zgrada se nalazi u konkurenciji s poliklinikama i bolnicama, od kojih je jedna vrijedna 150 milijuna dolara, a projektirao ju je poznati arhitektonski ured Perkins&Will s 2200 zaposlenih.

- Kao što uvijek ističemo, biti nominiran i u konkurenciji s respektabilnim projektima i arhitektonskim imenima golem je uspjeh. Istodobno je to veliko priznanje i poticaj za daljnji rad u stvaranju i promicanju suvremene arhitekture u prostoru u kojem živimo i radimo. Osim za nas, ovo je i velika promocija grada Vukovara i grada Osijeka koji su na ovaj način pozicionirani na karti suvremenih arhitektonskih ostvarenja koja su prepoznata na svjetskoj razini. Koristimo priliku izraziti zahvalnost investitorima na iskazanom povjerenju, svim suradnicima, kolegama projektantima, te izvođačima radova i njihovim kooperantima. Radujemo se novim projektima i izazovima koji su pred nama, komentirali su ovom prilikom u uredu Rechner. N. Z. Eberhard

U JAKOJ KONKURENCIJI

Projekt tržnice natječe se s prodajnim salonima i showroomovima respektabilnih brandova AMG, Lamborghini, Max Mara i Furla, a projekt ljekarne s projektima bolnica, od kojih je jedna vrijedna 150 milijuna dolara i dolazi iz arhitektonskog ureda Perkins&Will s 2200 zaposlenih.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike