Mozaik
DAN DOMAĆICE NA FESTIVALU GLUMCA

Branka Cvitković: Čast mi je biti domaćica jer ovaj festival u središte zbivanja stavlja glumca
Objavljeno 17. svibnja, 2018.
Ugodno druženje ove je godine održano u Lovačkoj kući u općini Andrijaševci

Vezani članci

“EXCELLENT PUB”

Program "Glumci pjesnici" u Vinkovcima

U sklopu programa 25. Festivala glumca priređen je 24. Dan domaćice u Lovačkoj kući u općini Andrijaševci, a ovogodišnja domaćica festivala je glumica, nacionalna dramska prvakinja Branka Cvitković.

Tradicionalno na pola festivala se uz domaćina odnosno domaćicu okupe brojni kazalištarci i njihovi gosti. Uz zabavu, prigoda je to i ocijeniti teče li sve prema planu.

Domaćica Branka Cvitković bila je zadužena za veselo i optimistično ozračje jer je festival prije 25 godina i nastao u vremenu kada je bilo potrebno dizati optimizam i nadu ljudima.

- Prvi put sam se našla u ovoj ulozi domaćice. Meni je drago da su me moje kolege i predsjednica udruženja Perica Martinović pozvali i odlučili da ove godine to budem ja. Priključila sam se tom nizu velikana hrvatskog glumišta, počevši od Fabijana Šovagovića pa sve do ovog 25. kada sam ja domaćica. Uvijek je to obveza, ali i čast biti domaćica Festivala glumca jer je to festival koji u središte zbivanja stavlja glumca - rekla je Branka Cvitković, domaćica 25. Festivala glumca.

Damir Dekanić, načelnik općine Andrijaševci, istaknuo je kako su kao općina ponosni da mogu ugostiti glumce u Lovačkoj kući jer, kako kaže, suradnja s Festivalom glumca traje duže vrijeme.

- Glumcima smo pripremili puno slavonskih specijaliteta, kao što su slanina i kobasice na ražnju, uz nezaobilaznu rakiju - rekao je Dekanić.

Prema riječima Marije Budimir, pročelnice Upravnog odjela za kulturu i turizam Vukovarsko-srijemske županije, Festival glumca svakako je nešto po čemu je Vukovarsko-srijemska županija poznata.

Zijad Gračić, poznati hrvatski glumac, istaknuo je kako je Festival glumca uvijek nešto posebno, jer se tu glumci opuste i to je ono što im je u biti potrebno jer, kako kaže, uvijek se poslije predstave odmah ide kući, a ovdje je to nekako drugačije i Festival glumca ima svoju draž.

Na svečanom otvorenja Dana domaćina, okupljenim glumcima obratili su se Perica Martinović, predsjednica Hrvatskog društva dramskih umjetnika, koja je ujedno na Danu domaćice proslavila rođendan, Marija Budimir, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Vukovarsko-srijemske županije, te domaćica Branka Cvitković.

Uz slavonske delicije, pjesmu dobrih tamburaša, lijepo prirodno okružje Lovačke kuće, glumci su bar na jedno popodne zaboravili na predstave, ali i na budno oko ocjenjivačkog suda.

Mario KOKAJ

zabava

SVE JE ZAČINJENO SVIRKOM TAMBURAŠA

Možda ste propustili...

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

Najčitanije iz rubrike