Kultura
KONCERTNU SEZONU ZAVRŠAVA TURNEJOM

Ivan Krpan u Južnoj Koreji i St. Peterburgu
Objavljeno 16. svibnja, 2018.

Mladi zagrebački pijanist Ivan Krpan (1997.) do 21. svibnja boravit će u Južnoj Koreji i održati recitale u četiri južnokorejska grada – Seoulu, Incheonu, Busanu i Daeguu. Organizatori turneje su tvornica klavira Steinway i World Culture Networks, koji promoviraju Ivana Krpana kao pobjednika pijanističkog natjecanja Ferruccio Busoni, održanog u Bolzanu 2017.

Koncertni raspored sadržava djela Roberta Schumanna (Arabeska op. 18 i Fantazija op. 17) i Frederica Chopina (24 preludija). Ta je djela Ivan početkom svibnja studijski snimio u Berlinu za Idagio – internetski portal specijaliziran za klasičnu glazbu, a snimka je dostupna na njihovim stranicama od 15. svibnja (https://www.idagio.com/). Hrvatska će publika taj program u Ivanovim interpretacijama moći čuti na njegovim nastupima u okviru ljetnih festivala u Dubrovniku (15. srpnja) i Osoru (12. kolovoza).

Uoči turneje Ivan se našao na naslovnici južnokorejskoga glazbenog časopisa Piano u kojem je objavljen veliki intervju s mladim pijanistom, a plakati s njegovom fotografijom i najavom koncerata nalaze se na seoulskim autobusima.

U nedjelju, 3. lipnja, Ivan će Krpan nastupiti u St. Peterburgu, u okviru Olympo festivala kao solist u 5. koncertu za klavir i orkestar Ludwiga van Beethovena. N.Vek.

Najčitanije iz rubrike