Sport
VESLANJE

Iktus iz Zagreba s 12 medalja
Objavljeno 15. svibnja, 2018.

U Zagrebu se prošlog vikenda održala 26. Inter City regata i Otvoreno prvenstvo Zagreba te 4. regata Veslačkoga kupa Miljenka Finderlea. Na tim je natjecanjima nastupio i VK Iktus, koji se kući vratio s ukupno 12 medalja.

Prvog dana (subota) na rasporedu je bila 4. regata Veslačkoga kupa Miljenka Finderlea, na kojoj su osječki veslači osvojili devet medalja. Jedino seniorsko odličje uzeo je David Šain koji je slavio u seniorskom skifu (6:56.98). U konkurenciji mlađih juniorki, Luna Keretić bila je zlatna u skifu (8.28.90), a Ines Markulak stigla je do bronce (8.46.09). Njih su dvije uzele i zlato u četvercu na pariće A juniorki, zajedno s Karmen Zadro i Emilijom Arvaj, ali su veslale bez konkurencije (8.04.64). Kod mlađih juniora, u samcu je Luka Jović doveslao do srebra (7.40.03), dok je četverac bez kormilara u sastavu Luka Peljušić, Luka Barić, Borna Mršić i Mateo Dokletal izborio broncu (7.18.47). Broncu je osvojio i četverac na pariće u sastavu Vedran Šajinović, Damjan Živković, Bartol Omazić i Toni Vučemilović (7.50.74). Kod kadeta, do bronce u skifu stigao je David Jug (3.56.55), a odličje iste boje izborio je i četverac na pariće u sastavu Karlo Krstić, Lovro Roguljić, Ante Galić i Matko Tomac (3.27.31).

Dan kasnije, u nedjelju, veslale su se utrke Otvorenog prvenstva Zagreba i Inter City regate. Seniorski četverac na pariće u sastavu Vedran Steiner, Bruno Bašić, Marin Kovač i Frano Škojo doveslao je do bronce (7.15.52), a isto odličje u istoj disciplini uzela je i kadetska posada Karlo Krstić, Lovro Roguljić, Ante Galić i Matko Tomac (3.43.16). Kadetkinja Dunja Primožić uvjerljivo je pobijedila u utrci skifova (2.18.45). G. R.

Na Jarunu održane Inter City regata, Otvoreno prvenstvo Zagreba te Veslački kup Miljenka Finderlea.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike