Sport
KUGLAČI(CE) NA SVJETSKOJ SCENI

Hrvatski aduti u Cluju
Objavljeno 15. svibnja, 2018.

Svibanj je tradicionalno rezerviran za svjetske kuglačke reprezentativne smotre. Dva tjedna sada će epicentar biti rumunjski Cluj, u kojem će se odigrati tri natjecanja.

Prvo je završilo jučer, a riječ je o Svjetskom pojedinačnom kupu u kadetskoj konkurenciji (U-18). Odlične rezultate ostvario je hrvatski dvojac, Luka Požega i Tamara Sinković uzeli su zlatno odličje u mix parovima sa 1174 čunja (625+549). Kuglač Plitvica završio je i na postolju u pojedinačnoj konkurenciji. Nakon trećeg rezultata u kvalifikacijama (597), u finalu je napravio pomak. Uzeo je srebrno odličje sa 613 “drva”, šest manje od Lukasa Funka (Njemačka), a deset više od Austrijanca Lukasa Temistoklea. U poretku nacija Hrvatska je na kraju bila četvrta, iza Njemačke, Slovenija i Srbije.

Dvije medalje odličan su uvod za ono što slijedi. Već danas u akciju će najbolji svjetski juniori (U-23), koji će se boriti za ekipni primat, a medalje će se još dijeliti u tandemima, mix tandemu, sprintu i pojedinačnoj konkurenciji. Ovo je 19. juniorsko SP, a dobri rezultati se s pravom očekuju od hrvatskih nada. Među juniorima su i dva člana KK Osijek, Matija Tutnjević i Hrvoje Harkanovac, te Brođanin Lovro Buzov (Zanatlija), dok je u stručnom stožeru osječki trener Zdenko Sušac. Za juniore još igraju: Andrija Božičević, Matija Cindrić (oba Klek), Mihael Grivičić (Mertojak), Luka Mijić (Bjelovar) i Luka Požega. Sastav juniorki čine: Mirna Bosak, Anamarija Grdić, Ana Jambrović, Ivana Neralić, Milana Pavlic, Tamara Sinković (sve Mlaka), Ivana Juričić (Rijeka), Valentina Pavlaković (Istra), Klara Sedlar (Admiral) i Narda Štulić (Zagreb).

Nakon juniora, 21. svibnja u akciju će seniori u sklopu 7. pojedinačnog SP-a. Pod zastavom su i dva igrača KK Osijek, Mario Liović i Dario Radoš, zajedno sa Hrvojem Marinovićem, Mihaelom Grivičićem (oba Mertojak), Ivanom Totićem (Poštar) i Markom Jeličićem (Zadar). Na popisu seniorki su: Ines Maričić (Victoria Bamberg), Nataša Ravnić Gašparini (Istra), Klara Sedlar, Ana Jambrović, Milana Pavlic, Mirna Bosak, Tihana Čavlović (zagreb) i Valentina Gal Mesarić (Admiral). N. Benčina

Možda ste propustili...

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike