Sport
IVAN BRKIĆ:

Moram opet braniti najmanje na razini kao protiv Rijeke i Osijeka
Objavljeno 16. svibnja, 2018.

Nakon odličnih obrana protiv Osijeka, koje su spriječile da Cibalia doživi katastrofalan poraz, vratar Cibalije Ivan Brkić i protiv Rijeke u prošlom kolu odradio je svoj posao na fantastičan način. Njegove obrane zadivile su i trenera Rijeke Matjaža Keka koji je Brkića naveo kao jednog od "krivaca" što je Rijeka ostala bez pobjede u Vinkovcima. Sliču ocjenu dao je i Brkićev trener Davor Rupnik, koji ga je označio najzaslužnijim za osvajanje boda. Koji Cibaliju i dalje ostavlja u igri u borbi za opstanak. U svakom slučaju, bod je značajan zbog samopouzdanja uoči posljednjeg kola.

- Bila je to teška utakmica za nas, znali smo što Rijeka želi iz ove utakmice, ali i što mi trebamo. Ovaj smo put u utakmicu ušli jako dobro i izdržali nalete Rijeke prvih 20-25 minuta, a poslije je sve išlo dobro i svojim tijekom. Svi igrači su dali svoj maksimum na svojim mjestima i to je jedini razlog našeg uspjeha. Još jednom smo pokazali da kada uđemo u utakmicu odlučno i agresivno od prve minute, onda možemo računati na pozitivan rezultat - pričao je vratar Cibalije.

Još se jednom pokazalo kako Cibalia, kada odigra muški i odlučno, može svakoga iznenaditi. No, često je pristup izostao. Posebno protiv izravnih konkurenata.

- Na žalost, zašto smo zakazali u nekim susretima ne mogu dati odgovor. Je li to strah, neki pritisak rezultata ili nešto treće, nejasno mi je. Isti igrači odigraju kako trebaju jednu utakmicu, a onda potom zakažemo svi. Naprosto neobjašnjivo.

U petak je na rasporedu posljednji ovosezonski susret. Utakmica se igra u Zagrebu protiv Lokomotive, protiv koje Cibalia traži pozitivan rezultat, no možda ni pobjeda ne bude dovoljna. Istovremeno u 20 sati u Puli se sastaju Istra 1961 i Rudeš. Računica je jasna: ako Puljani protiv Rudeša dožive poraz, onda je Cibaliji dovoljan i neodlučen ishod. Pobijede li obje momčadi, ispast će Cibalia jer ima lošiji međusobni omjer. Kako bismo došli do pozitivnog rezultata protiv “lokosa”, koji u završnici pružaju odlične partije, vratar Brkić mora biti na visokoj razini.

- Protiv Lokomotive moramo ponoviti igru, pristup i angažman kakav smo imali protiv Rijeke, jer jedino u tom slučaju možemo računati na pozitivan rezultat. Uvjeren sam da ako Rudeš ponovi svoje igre iz prethodnih utakmica, Puljani nemaju šanse. Potrudit ću se svim silama braniti kao i u prethodnim utakmicama, ako ne i bolje, a nadam se da će i suigrači svoj posao odraditi kvalitetno i maksimalno požrtvovno. U ovu utakmicu stat će cijela sezona, ako je dobro odradimo i na kraju ostvarimo cilj, sve će se negativnosti brzo zaboraviti, a ono sve pozitivno će se slaviti. Vjerujem da ćemo se iz Zagreba vratiti "na štitu" - samouvjereno je izjavio vratar Cibalije Ivan Brkić, koji je prije dolaska u Vinkovce dio karijere proveo u Istri 1961. Sada se njegova bivša i sadašnja momčad bore za opstanak u društvu najboljih.

Antun GRGIĆ
Možda ste propustili...

DOIGRAVANJE KOŠARKAŠA ZA ULAZAK PREMIJER LIGU

Riječanima prednost, Brokerima upozorenje

TEŽAK UDARAC ZA ŠKOTSKU

Ferguson neće moći na eurosmotru

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Poraz Osijeka, borba za opstanak se komplicira

Najčitanije iz rubrike