Osijek
ULAGANJA U CIKLOTURIZAM U OPĆINI ERDUT

Odmorišta za bicikliste s e-klupama, kartama, e-rasvjetom, stalcima...
Objavljeno 16. svibnja, 2018.

Cikloturisti su česti gosti koji dolaze u općinu Erdut s početkom proljeća i može ih se vidjeti dok ponovno ne zahladi krajem godine na europskoj biciklističkoj ruti EuroVelo 6.

Načelnik općine Erdut Jugoslav Vesić navodi da su krajolik, gastro, enološka i druga ponuda obiteljskih gospodarstava u naseljima cijele općine vrhunski doživljaj i to mnogi prepoznaju pa ne čudi što osim dragih im gostiju iz okolice dolaze i stranci i ovdje se zadržavaju. Stoga je ulaganje Općine Erdut u cikloturizam logičnost kojom se svakim novim projektom iznovice želi razina usluga dodatno proširiti.

Tako je, kaže načelnik Vesić, i s najnovijim projektom i ulaganjem u cikloturističku infrastrukturu pod imenom “Uređenje i opremanje cikloturističkih odmorišta na ruti EuroVelo 6 i kapilarnim rutama uz državnu cestu D 213 Osijek - Erdut – Bike break point-faza II”u suradnji s Ministarstvom turizma RH i na čijoj potpori zahvaljuju djelatnicima tog ministarstva.

Tim projektom, koji je financiran sredstvima Ministarstva turizma RH i Općine Erdut, uresili su, kaže Jugoslav Vesić, odmorišta za cikloturiste u Erdutu i Aljmašu. Tamo su postavljeni stalci za bicikle, e-klupe, e-rasvjeta, infoploče s turističkom mapom općine Erdut, koševi za otpatke, klupe i stolovi, te su izvršeni popravci postojeće drvene stolarije.

Opći cilj projekta je poticanjem razvoja cikloturizma na području općine Erdut kvalitetnijim umrežavanjem i uređenjem postojećih odmorišnih postaja na europskoj biciklističkoj ruti EuroVelo 6 pridonijeti poticanju konkurentnosti hrvatskog turizma uz afirmaciju Hrvatske kao jedne od vodećih međunarodnih turističkih destinacija. Tim projektom uloženo je u novu inrastrukturu za bicikliste ukupno 158.400 kuna. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike