Regija
MINISTRICA DIVJAK U VIROVITICI

COOR i sportska dvorana bit će završeni 2019.
Objavljeno 15. svibnja, 2018.

VIROVITICA

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, u pratnji ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, saborskih zastupnika Josip Đakića i Vesne Bedeković, pomoćnika ministrice znanosti i obrazovanja Stipe Mamića, virovitičko-podravskog župana Igora Androvića sa suradnicima i gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina sa suradnicima, obišla je radove na budućem Centru za odgoj i obrazovanje u Virovitici. Radovi sa stručnim nadzorom iznose gotovo 69 milijuna kuna, a projekt će u iznosu od 50 milijuna kuna sufinancirati Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Završetak radova očekuje se u drugoj polovici 2019. godine. Parcela na kojoj se gradi Centar i dvorana nalazi se neposredno u blizini OŠ Vladimira Nazora, tako da će Centar biti višestruko koristan. U sklopu Centra nalazit će se jaslice i vrtić, niži i viši razredi osnovne škole, prostorije za djecu s umjerenim intelektualnim teškoćama te niz drugih potrebnih prostorija. Trodijelna dvorana, neto površine 2900 četvornih metara, bit će primarno školska, ali prema potrebi funkcionirat će i za izvanškolske aktivnosti, uključujući razne sportske manifestacije i priredbe, kapaciteta za 800 gledatelja.

- Uvjerena sam da će novi Centar, uz educirane ljude koji rade s djecom s posebnim potrebama, pridonijeti tomu da podignemo razinu usluge - rekla je ministrica Divjak. U virovitičkom COOR-u obrazuje se 58 učenika u 13 razrednih odjela, 10 je korisnika u grupi poludnevnog boravka i tri su grupe produženog stručnog postupka. Iako prostorni uvjeti nisu odgovarajući, ljudi koji rade s djecom ulažu maksimalan trud kako bi ona razvila sve svoje potencijale. Župan Andrović istaknuo je kako će taj projekt podići razinu obrazovanja kako u Virovitici tako i u cijeloj županijii.

- Ovdje će biti sagrađena i nova dvorana, koju će u budućnosti koristiti više od 1000 djece. Ovom prilikom želim istaknuti kako nastavljamo i s ulaganjem u visokoškolsko obrazovanje, rekao je župan.V.Grgurić

Možda ste propustili...

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

Najčitanije iz rubrike