Kultura
9. HRVATSKO NATJECANJE ZA HARMONIKU

Najbolji rezultati u povijesti škole
Objavljeno 16. svibnja, 2018.

SLATINA - Harmonikaški centar iz Bjelovara proteklog je vikenda u Daruvaru organizirao 9. hrvatsko natjecanje za harmoniku koje je održano u hotelu Termal Daruvarskih Toplica i u Glazbenoj školi Brune Bjelinskog. Ove se godine na natjecanju predstavilo 97 natjecatelja i 50 mentora iz 32 institucije. Glazbenu školu Milka Kelemena Slatina predstavljala su tri učenika.

Ivan Rončević, učenik 2. razreda harmonike, natjecao se u A kategoriji i s 87,66 bodova osvojio drugu nagradu. Njegov mentor je Silvio Gumbarević. U kategoriji Petar Pan učenik prvog razreda harmonike Toni Podnar osvojio je prvu nagradu s maksimalnih 100 bodova, a u B kategoriji učenik drugog razreda harmonike Marko Marković s 86,33 boda osvojio je drugu nagradu. Mentor obojice učenika bio je Robert Čavlović.

Prema riječima ravnatelja Antonija Brzice, to su najbolji rezultati vezani za harmoniku kao instrument koje su postigli učenici škole od njezina osnutka.

Natjecanje u Daruvaru jedino je u Hrvatskoj koje natjecateljima omogućuje kvalificiranje na Harmonikaške igre, natjecanje svjetskog ranga u disciplinama klavirske i kromatske harmonike u mjestu Dolenjske Toplice, u Sloveniji, od 5. do 8. srpnja. Mogućnost prijave na Harmonikaške igre 2018. dobilo je 50 posto najboljih harmonikaša u svakoj pojedinačnoj dobnoj kategoriji. P.Žarković

Možda ste propustili...

ZAGREBAČKI SOLISTI OBILJEŽAVAJU 65 GODINA OD PRVOGA KONCERTA

Koncert na tržnici, ali i u dvorani Cibone - usred košarkaške utakmice!

KUSTOSKI KOLEKTIV BLOK IZRAZIO NEZADOVOLJSTVO

Dosta rezova Ministarstva kulture

“MISTERO BUFFO” - PREMIJERA KAZALIŠTA GRUPA

Glumac Dražen Šivak u kontroverznoj monodrami

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROMOVIRANA KNJIGA KRATKI SUSRETI S POGLEDOM

Kroničar lijepog Osijeka nastavio pokazivati ljubav prema gradu i građanima

2

DALIBOR HANZALEK, PRVAK OSJEČKE OPERE

Lijepo je pjevati ariju koju cijeli svijet odmah prepozna

3

SVEČANO OTVORENA IZLOŽBA U OSJEČKOJ GALERIJI WALDINGER

Trokut Josipa Alebića s vrhovima u Osijeku, Beogradu i Sarajevu