Sport
VINKOVČANI JOŠ U IGRI

Rijeka im vratila optimizam
uoči zadnjih 90 minuta
Objavljeno 15. svibnja, 2018.

Nogometaši Cibalije bodom koji su osvojili protiv Rijeke na domaćem terenu produžili su svoje izglede za nastavak borbe za ostanak u prvoligaškom društvu. Nakon jučerašnje pobjede Slaven Belupa nad Istrom 1961, kolo prije kraja Vinkovčani su bodovno izjednačeni s Puljanima. No ne ovise isključivo sami o sebi. Naime, Istra 1961 ima bolji međusobni omjer pa stoga u posljednjem kolu Cibalia, slikovito rečeno, mora osvojiti više bodova negoli Istra 1961. Koja u posljednjem kolu dočekuje Rudeš, a Vinkovčani su istovremeno u subotu (20 sati) gosti zagrebačke Lokomotive.

Mogli su Vinkovčani protiv Rijeke doći i do tri boda pa tako, kolo prije kraja, biti bliži dodatnim kvalifikacijama. No fenomenalnom reakcijom vratar Rijeke Simon Sluga spriječio je ulazak lopte u svoju mrežu nakon što ju je u tom smjeru poslao stoper Frane Ikić.

- Očito nam sreća nije bila naklonjena u ovoj završnici. Izgubili smo bodove u posljednjim minutama protiv Rudeša i Lokomotive, a ovaj put nismo nagrađeni za trud koji smo ulagali svih 90 minuta kako bismo ostvarili pobjedu. Premda, po stvorenim prilikama, mislim da je neriješeno i realan rezultat - rekao je nakon utakmice trener Cibalije Davor Rupnik.

Nakon utakmice s Rijekom dobitak je za trenera Rupnika i Cibaliju povratak u formu Vojkovića, koji je pokazao kako bi se igrač u veznoj liniji trebao boriti i organizirati napade. Šteta što njegov šut s otprilike 25 metara u završnici nije pronašao put u mrežu, jer je vratar Sluga već bio svladan, ali je lopta prohujala tik pokraj vratnice.

- Slažem se da je Vojković bio jedan od boljih igrača Cibalije. Vidi se da je dobro radio na treninzima i zaslužio je priliku. Protiv Rijeke je odlično odigrao i odlično je parirao kvalitetnoj Rijekinoj veznoj liniji, stigao se i ubacivati prema naprijed. Tako smo planirali igrati i dečki su odradili sve što smo se dogovorili.

Protiv Rijeke Vinkovčani su pokazali kako se mogu nositi s kvalitetnijim momčadima, ali samo kada je u utakmici svih 11, odnosno 14, igrača i kada svi daju svoj maksimum u napadu i u obrani. Ovaj bod mogao bi podići samopouzdanje momčadi uoči odlučujuće utakmice u Zagrebu protiv Lokomotive.

- Protiv Rijeke su se svi igrači jako potrošili igrom u obrani i napadu. Sličan plan bio je i u Osijeku, samo što smo protiv Rijeke taj dio provodili kvalitetnije od početka utakmice, a u Osijeku smo izlazili bezglavo prema naprijed, pa su nas Osječani iskontrirali. Dojam je jako pozitivan i to nam daje nadu za posljednje kolo - zaključio je Rupnik. A. Grgić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike