Učionica
REZULTATI NATJEČAJA ZA DODJELU STIPENDIJA I POTPORA U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

Studentima Sveučilišta u Osijeku ponovno dodijeljeno 205 stipendija i potpora
Objavljeno 14. svibnja, 2018.

Vezani članci

STIPENDIJE REDOVITIM STUDENTIMA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

Sveučilište prema korigiranim kriterijima stipendiralo izvrsne studente, aktivne športaše i studente u stanju socijalne potrebe

Prijave na navedeni Natječaj primale su se do 16. veljače 2018. godine te je u navedenom razdoblju pristiglo ukupno 318 prijava. Od toga 257 je prijava ispunjavalo natječajne uvjete, a 61 prijava nije.

Povjerenstvo je u postupku raspodjele stipendija utvrdilo da je ostalo više stipendija u pojedinim kategorijama u odnosu na one kategorije u kojima je bilo više prijava nego pripadajućih stipendija. Stoga je odlučilo preostale stipendije dodijeliti studentima unutar iste sastavnice i to u prvom redu studentima u kategoriji A1.), zatim u kategoriji A3.) te, na kraju, u kategoriji A2.) kako bi ukupan broj utvrđenih stipendija za pojedinu sastavnicu ostao isti. Nakon preraspodjele unutar sastavnica ostala je ukupno 21 stipendija koja se mogla dodijeliti i ukupno 26 studenata koji nisu temeljem prethodne preraspodjele ostvarili pravo na stipendije, i to u kategoriji A1.) ukupno 17 studenata, u A2.) šest studenata te u A3.) tri studenta. Zato je Povjerenstvo odlučilo preostale stipendije dodijeliti u prvom redu studentima u kategorijama A1.) i A3.) te jednu preostalu stipendiju dodijeliti studentu koji je u kategoriji A2.) ostvario najveći broj bodova na državnoj maturi.

Budući da se u C2.) kategoriji prijavilo sedam studenata, a Sveučilište dodjeljuje 10 stipendija za navedenu kategoriju, Povjerenstvo je odlučilo prenamijeniti novčana sredstava preostalih triju stipendija u korist kategorije C1.) te povećati broj stipendija s 40 stipendija na 43 stipendije. Isto tako, u kategoriji C3.) prijavilo se pet studenata, a s obzirom na činjenicu da Sveučilište dodjeljuje 10 stipendija, Povjerenstvo je odlučilo prenamijeniti novčana sredstava preostalih pet stipendija u korist kategorije C1.) te povećati broj stipendija s 43 na 48. U kategoriji D.) bila je jedna prijava, a budući da su novčana sredstva za potpore studentima u stanju socijalne potrebe osigurana iz Programskoga ugovora u iznosu od 54 000 kuna, Povjerenstvo je odlučilo prenamijeniti navedena sredstva za četiri stipendije u korist kategorije C1.) te dodatno povećati broj stipendija s 48 na 52, čime je ukupan broj stipendija u C.) kategoriji povećan sa 60 stipendija na 64 stipendije.

Uzimajući u obzir navedeno, Senat je Sveučilišta u Osijeku na prijedlog Povjerenstva, a uz suglasnost Odbora za financijsko poslovanje i proračun Sveučilišta u Osijeku, 4. travnja 2018. prihvatio prenamjenu novčanih sredstava i preraspodjelu sredstava u navedenim kategorijama te donio Odluku o dodjeli studentskih stipendija i potpora redovitim studentima Sveučilišta u Osijeku za akademsku godinu 2017./2018., prema kojoj je dodijelio stipendije i potpore na sljedeći način:

* u A.) kategoriji dodijeljeno je ukupno 130 stipendija, i to: A1.) – 77 stipendija, A2.) – 22 stipendije, A3.) – 26 stipendija, A4.) – 5 stipendija;

* u B.) kategoriji dodijeljeno je 10 stipendija;

* u C.) kategoriji – dodijeljene su 64 stipendije, i to: C1.) – 52 stipendije, C2.) – 7 stipendija, C3.) – 5 stipendija;

* u D.) kategoriji dodijeljena je jedna potpora.

Istom je Odlukom Senat Sveučilišta u Osijeku utvrdio rang liste dobitnika studentskih stipendija i potpora te ovlastio Povjerenstvo da kao stručno tijelo Senata utvrdi konačne rang liste u slučaju pomicanja mjesta na listama objavljenima 5. travnja 2018. Budući da su dostavljene dvije izjave o odricanju od studentske stipendije dobitnika studentske stipendije u kategoriji A1.), Povjerenstvo je donijelo 23. travnja 2018. godine konačnu rang listu kojom se mijenja broj stipendija u kategorijama A1.) i A2.) na sljedeći način:

A1.) – umjesto 77 stipendija dodijeljeno je 75 stipendija;

A2.) – umjesto 22 stipendije dodijeljene su 24 stipendije.

Marija RASONJA, Dražan KOZAK
U tijeku potpisivanje ugovora i isplata

Uzimajući u obzir navedene izmjene, ukupan broj stipendija u kategoriji A.) ostao je isti, odnosno 130 stipendija, u B.) kategoriji 10 stipendija, u C.) kategoriji 64 stipendije te u D.) kategoriji jedna potpora. Potpisivanje je Ugovora o dodjeli stipendija i potpora redovitim studentima Sveučilišta u Osijeku u tijeku kao i retroaktivna isplata dijela dodijeljenih iznosa.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike