Učionica
DVODNEVNA PROSLAVA U POVODU 43. OBLJETNICE SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Program Dies Academicus 28. i 29. svibnja 2018.
Objavljeno 14. svibnja, 2018.

Ovogodišnja proslava Dana Sveučilišta u povodu 43. akademske godine od osnutka Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i 311. godine visokoga školstva u Osijeku održat će se 28. i 29. svibnja 2018. godine.

Program kojim se obilježava Dies Academicus (Dan Sveučilišta) započinje akademskom svečanošću 28. svibnja 2018. godine u 11 sati u Auli Sveučilišta (Trg Sv. Trojstva 3). Nakon umjetničkoga programa i pozdravnih riječi rektora Sveučilišta prof. dr. sc. Vlade Guberca te prorektora Sveučilišta za nastavu i studente prof. dr. sc. Dražana Kozaka, rektor će uručiti ukupno 36 Rektorovih nagrada za akademsku godinu 2017./2018. za najbolje seminarske radove, stručne radove ili umjetnička djela studenata u svrhu promicanja studentskoga stvaralaštva te kao poticaj u daljnjem studiju.

Središnja proslava i svečana sjednica Senata u povodu Dana Sveučilišta održat će se 29. svibnja 2018. godine s početkom u 11 sati u Auli Magni Poljoprivrednoga fakulteta u Osijeku. Bit će joj nazočni brojni ugledni gosti - rektori svih hrvatskih sveučilišta i sveučilišta u okruženju, predstavnici državne i lokalnih vlasti te 14 rektora i prorektora s krakovskih sveučilišta. S rektorima i prorektorima iz Krakowa rektori će hrvatskih sveučilišta potpisati ugovore o suradnji. Nakon pozdravnih govora rektora Sveučilišta u Osijeku i gostiju tom će se prigodom održati i dodjela potvrdnica redovitim profesorima Sveučilišta u Osijeku. Ovogodišnja dodjela potvrdnica redovitim profesorima devetnaesta je po redu u povodu Dana Sveučilišta, a bit će uručene ukupno 33 potvrdnice. Posrijedi je posebno i javno priznanje Sveučilišta za znanstveni, umjetnički, nastavni i stručni rad svim redovitim profesorima koji su stekli najviša zakonom utvrđena znanstveno-nastavna i umjetničko-nastavna zvanja. Bit će izveden i prigodan umjetnički program pod nazivom „Strossmayer“ u kojem će sudjelovati Akademski pjevački zbor te studenti Odsjeka za kazališnu umjetnost, Odsjeka za glazbenu umjetnost i Odsjeka za novu glazbu osječke Akademije.

(Sveučilište u Osijeku)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike