Učionica
REZULTATI NATJEČAJA ZA ERASMUS +KA1 ODLAZNU MOBILNOST STUDENATA U AKADEMSKOJ GODINI 2018./2019.

Na studijski boravak i stručnu praksu u inozemstvo odlazi novih 157 studenata Sveučilišta u Osijeku
Objavljeno 14. svibnja, 2018.

U okviru ERASMUS+ programa – Ključne aktivnosti 1, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku provelo je Natječaj za dodjelu financijskih potpora studentima za mobilnost u svrhu studijskoga boravka u inozemstvu tijekom akademske godine 2018./2019. te za obavljanje stručne prakse u inozemstvu.

Na natječaj za Erasmus+ KA1 mobilnost studenata, koji je zaključen 10. ožujka 2018., prijavilo se ukupno 169 studenata, od kojih 97 studenata za studijski boravak i 72 za stručnu praksu. Povjerenstvo za Erasmus program mobilnosti provelo je uobičajeni postupak evaluacije prijava studenata. Osnovni su kriteriji evaluacijskoga postupka bili akademski uspjeh studenta, prosjek ocjena iz stranoga jezika tijekom studija te motivacijsko pismo. Od zaprimljenih 169 prijava, 157 je prijava pozitivno ocijenjeno, od čega je 89 prijava prihvaćeno za realizaciju i financiranje studijskoga boravka u inozemstvu, a 68 prijava za realizaciju i financiranje stručne prakse. Najveći je broj prihvaćenih studentskih prijava na Filozofskom fakultetu (33), zatim na Ekonomskom fakultetu (30) te Medicinskom fakultetu (17), a na ostalim su sastavnicama prihvaćene prijave od 1 do 13 studenata. Na natječaju nije prihvaćeno ukupno 12 studentskih prijava, od čega 8 za studijski boravak i 4 za stručnu praksu, jer pristupnici nisu ostvarili dovoljan broj bodova za postavljen prag uspješnosti.

Za potrebe financiranja prihvaćenih prijava za Erasmus+ mobilnost studenata, Sveučilište je u Osijeku na temelju prijave Erasmus+ projekta za 2018. godinu dobilo sredstva od Europske komisije u iznosu od 375.000 eura za mobilnost studenata u svrhu studijskoga boravka te 198.000 eura za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse. Dodijeljena će se sredstva iskoristiti za isplate financijskih potpora prihvaćenim studentima na navedenom natječaju.

Lidija GETTO, Martina ŠUTO
Možda ste propustili...