Ekonomija
STALNI TREND PORASTA

Potrošači paze što kupuju
Objavljeno 14. svibnja, 2018.

Organska proizvodnja posljednjih je godina postala vrlo popularna na svjetskom tržištu, a potrošači sve više paze na kupnju zdravih namirnica organskog podrijetla. Kvaliteta hrane već je duže upitna kategorija jer konvencionalni proizvođači intenzivnom obradom, primjenom mineralnih gnojiva, kemijskom kontrolom korova i štetočinja žele isključivo povećati produktivnost proizvodnje. Organska proizvodnja, s druge strane, zabranjuje upotrebu pesticida i genetičku manipulaciju biljkama. Neka istraživanja utvrdila su da organski proizvodi imaju 63 posto više kalija, 73 posto više željeza i 125 posto više kalcija nego proizvodi dobiveni konvencionalnom poljoprivrednom proizvodnjom. Stoga u trenutnim uvjetima globalnog zatopljenja i zagađenja životne sredine sve više trebamo razmišljati o proizvodnji hrane koja će čuvati zdravlje onih koji je koriste. Potražnja za organskim proizvodima ima stalni trend porasta, paralelno s informiranjem i porastom znanja potrošača o potrebi da hrana treba biti raznovrsna, kvalitetna, kemijski i zdravstveno sigurna. Sustav proizvodnje, inspekcije i certifikacije potrošaču jamči da proizvod potječe iz certificirane organske proizvodnje.

Možda ste propustili...

PROGNOZE TRANSFORMACIJA KRIZE SE NIŽU JEDNA ZA DRUGOM I NE NAZIRE IM SE KRAJ

Zašto će se neke tvrtke u idućih šest godina ili spasiti ili uništiti?

Najčitanije iz rubrike