Regija
VINKOVCI IZDVOJILI 1,5 MILIJUNA KUNA

Svim osnovcima besplatni udžbenici
Objavljeno 13. svibnja, 2018.

VINKOVCI

Grad Vinkovci brine se za svoju djecu i mladež pa je iz proračuna osigurao 1,5 milijuna kuna za besplatne udžbenike svim osnovcima od drugog do osmog razreda, a s tisuću kuna sufinancira knjige i ostali pribor za učenike prvih razreda. Po tisuću kuna dobit će i srednjoškolci pri upisu u prvi razred, a i svi studenti dobili su stipendiju ako su je zatražili.

- Kao što smo i najavili, iz proračuna ćemo financirati kupnju školskih knjiga, ali kroz mjeru prolagođenu današnjim okolnostima. Budući da ove godine ne idu novi udžbenici, pa djeca mogu uzeti knjige od starijih, odlučili smo se na mjeru da vaučerom od 500 kuna pomognemo roditeljima. Te vaučere dobit će pri podizanju svjedodžbi i moći će ih iskoristiti u vinkovačkim knjižarama za bilo što drugo. Učenici koji su knjige dobili od starijih rođaka ili prijatelja tih 500 kuna moći će iskoristiti za kupnju torbe, radnih bilježnica ili što već trebaju za školu ili kućanstvo – objasnio je gradonačelnik Bosančić, dodavši kako će roditelji čija su djeca upisala prvi razred srednje škole biti pozvani da dođu s dokazima o upisu i dobit će tisuću kuna.

Podsjetio je kako je Grad podigao iznos za novorođenčad s tisuću na dvije tisuće kuna, sufinancira svu djecu u vrtićima i svim redovitim studentima isplaćuje stipendije. M.F.

Najčitanije iz rubrike