Regija
NAŠIČKA BOLNICA OJAČALA KADAR

Tri nova kardiologa, kirurg, uroginekolog, internistica, radiolog
Objavljeno 14. svibnja, 2018.

NAŠICE

U skladu sa svojim potrebama, Opća županijska bolnica Našice svake godine donosi Plan specijalizacija doktora medicine i užih specijalizacija za svoje specijaliste te od Ministarstva zdravstva traži odobrenje za provođenje specijalističkog usavršavanja. Zahvaljujući ulaganju u specijalističko usavršavanje, našička bolnica ima četiri nova subspecijalista te troje mladih specijalista.

- U posljednja dva mjeseca svoje je naporno, dodatno obrazovanje završilo sedam liječnika. Naša ustanova može se pohvaliti i čestitati na uspjehu četirima novim subspecijalistima te troma mladim specijalistima. Kvaliteti i standardu liječenja, naime, uvelike će pridonijeti tri nova kardiologa te uroginekolog, a mnoge će naše buduće bolesnike zbrinuti nova internistica, kirurg te specijalist radiolog. Završetak školovanja i usavršavanja liječnika podiže standard kvalitete usluga u našoj ustanovi – kaže ravnatelj Opće županijske bolnice Našice, dr. Hrvoje Šimić, specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije.

Dodaje da je ova novost za našičku zdravstvenu ustanovu od iznimne važnosti jer su u bolnici zaposlena 43 specijalista i sedam subspecijalista te da je trenutno na specijalizacijama 20 liječnika.

- Možemo reći da u smislu novih tehnologija i metoda ne zaostajemo za drugim sredinama. Specijalizacijom i drugim edukacijama liječnika i medicinskog osoblja dobro smo ekipirani na većini odjela. Danas je našička bolnica moderna županijska bolnica opremljena suvremenim dijagnostičkim aparatima i obnovljenim odjelima – ističe dr. Šimić, koji napominje da ih očekuje kvalitetniji rad te smanjenje lista čekanja.

- Završetkom dodatnog usavršavanja ovih liječnika te svih onih koje očekujemo, ali i do sada završenim obrazovanjem doktora znanosti, postojećih subspecijalista i specijalista te drugog zdravstvenog osoblja od priznatih magistara i prvostupnika sestrinstva i fizioterapije kao i svih onih koji redovito aktivno predstavljaju našu ustanovu stručno i znanstveno, ali obavljaju svakodnevno i vrlo odgovoran i težak posao, vjerujemo u napredak naše ustanove na zadovoljstvo svih korisnika – zaključuje dr. Hrvoje Šimić.

Snježana FRIDL

20

liječnika Opće županijske bolnice Našice trenutačno je na specijalizacijama

Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana