Mozaik
VINKOVAČKE MAŽORETKINJE

Bogatije za dvije vrijedne medalje
Objavljeno 13. svibnja, 2018.

Državno prvenstvo mažoretkinja održalo se u Župi Dubrovačkoj, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović te Hrvatskog mažoret saveza, a organizatori su Mažoretkinje Župe Dubrovačke uz veliku pomoć Općine Župa Dubrovačka.

Na dvodnevnom natjecanju u sportskoj dvorani natjecalo se više od 600 mažoretkinja i to u kategorijama štap i palica u dobnim uzrastima: kadeti, juniori i seniori u formacijskom i neformacijskom obliku.

Veliki uspjeh ostvarila je Plesna udruga Vinkovačke mažoretkinje koje su se okitile medaljama. Predstavile su se u četiri kategorije, a to su formacija kadeti, formacija juniori, solokadetkinje na kojoj se predstavila predvodnica kadetskog sastava Lucija Orlović, i nekoliko juniorki na kojoj su juniorke Petra Radišić i Magdalena Orlović svojim koreografijama u paru pokazale zavidne vještine.

Tako su se Vinkovčanke vratile bogatije za dvije vrijedne medalje – u kategoriji duo juniori, Petra Radišić i Magdalena Orlović osvojile su srebrne medalje, a Lucija Orlović u kategoriji solokadetkinje osvojila je zlatnu. Ovaj odličan uspjeh nadopunile su i njihove formacije, jer su se kadetkinje i juniorke uspjele plasirati na europsko prvenstvo.

- Naš cilj prije odlaska na Državno prvenstvo bio je izboriti plasman na Europskom prvenstvu u svim kategorijama, što smo na kraju i ostvarile. Niti slutile nismo da ćemo se vratiti sa zlatom i srebrom i zato smo zaista presretne. Još uvijek smo puni emocija, ali već sad počinjemo s pripremama za Europsko prvenstvo. Ovim putem želim zahvaliti svim mojim mažoretkinjama koje su srce ostavile na borilištu i potvrdile ono što ja već pet godina govorim - da im je samo nebo granica! Veliku zahvalnost dugujemo i Gradu bez kojega ne bismo bile tu gdje jesmo. Pred nama su sada četiri mjeseca priprema i nadamo se da ćemo i s Europskog prvenstva u Vinkovce donijeti poneku medalju - rekla je Ana Koncul, predsjednica Plesne udruge Vinkovačke mažoretkinje.

Na ovogodišnje Europsko prvenstvo plasirale su se u sve četiri kategorije u kojima su sudjelovale na državnom prvenstvu pa će tako Vinkovce predstavljati u kategorijama formacija juniorke, formacija kadetkinje, solokadetkinje i par juniorke, a Europsko natjecanje je početkom rujna u Sokobanji (Srbija). Mario Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike