Mozaik
NAJLJEPŠA MAMA HRVATSKE

U Osijeku izbor prvih finalistica
Objavljeno 14. svibnja, 2018.

Prvi od ukupno tri regionalna izbora za najljepšu mamu Hrvatske održao se u Lounge baru Waldinger, u Portanovi. Cilj natjecanja je da se osim ljepote žene nagradi i njezina uloga majke u obitelji i društvu, no to je istovremeno i promocija lokalnog bogatstva i običaja. Natjecanje je podijeljeno u dvije kategorije: 23 - 39 godina i 40 - 53 godine. Tri mame s najviše bodova iz obje skupine plasirale su se u finalni izbor, koji će se održati u Šibeniku u rujnu. Sljedeća dva regionalna izbora bit će u Splitu i Tuheljskim Toplicama.

- S natjecanjem smo došli u Osijek, u Slavoniju, jer su prošle godie četiri finalistice na originalan način predstavile Slavoniju - otkrila nam je Maja Gnjidić-Verdecchia, nositeljica licence za hrvatsko natjecanje. U tehničkoj organizaciji osječkog izbora sudjelovala je i Osječanka Ana Simonović, prošlogodišnja nositeljica lente fotogeničnosti.

Od 70-ak prijavljenih priliku za predstavljanje dobilo je 12 majki.

- One će se predstaviti kratkom prezentacijom o sebi, tko su, što su i zašto su se prijavile, a drugo predstavljanje prikazat će njihove vještine - kazuje Gnjidić-Verdecchia. Natjecanje je krenulo prije dvije godine iz Šibenika, a kako smatraju da ono pruža i mogućnost izvrsne promocije, podržava ga tamošnja gradska uprava. Tako je u žiriju u Portanovi sjedio i Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika. No i osječka gradska uprava odgovorila je istom mjerom, sudionica u žiriju bila je i osječka dogradonačelnica Žana Gamoš. Uz Grad Osijek manifestaciju je podržala i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije. D.Kuštro

DONACIJA KBC-u

Izbor je imao i humanitarnu notu - vlasnica licence donirala je osječkom KBC-u, Klinici za pedijatriju, pakete igrački, slikovnica i bojica.

Možda ste propustili...

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

Najčitanije iz rubrike