Sport
ŽELJKO KOPIĆ, TRENER HAJDUKA

Momčad Osijeka je najbolja u derbijima
Objavljeno 12. svibnja, 2018.

Atmosfera nakon pobjede u Puli puno je bolja u svlačionici Hajduka, čiji trener Željko Kopić ovaj put nije morao ništa posebno objašnjavati Torcidi, koja je bila prilično razočarana nakon poraza kod Rudeša. Hajduku slijede još tri utakmice do kraja. Dvije u prvenstvu i ona najvažnija u finalu Kupa u Vinkovcima protiv Dinama. No, nedjeljni suparnik i gost Poljuda svakako je izazov za trenera, rođenog Osječanina.

- Sigurno nas očekuje zanimljiva utakmica, Osijek ima kvalitetu i kontinuitet vođenja momčadi. Znamo da najbolje igra u derbijima i da se sve momčadi na Poljudu žele prezentirati u najboljem mogućem svjetlu. Svjestan sam da nas čeka zahtjevna utakmica - rekao je Kopić, koji je ocijenio posljednje nastupe Hajduka.

- Ocjene i procjene na temelju analitike i osobne interpretacije davat će svatko kako misli da treba. To je sve na osobnoj razini, kako netko nešto gleda i kako želi vidjeti. Nakon Dinama i Slaven Belupa, susreo sam se s jako puno odgovora “to se već događalo puno puta na proljeće”, a nakon Rudeša vidio sam da kola idu nizbrdo i da to treba zaustaviti. Napravili smo puno toga da bismo protiv Istre 1961 izgledali onako kako trebamo izgledati. Ne želim ni u jednom trenutku vidjeti da se samo broje dani do kraja sezone ili samo da odigramo finale Kupa. Za mene to nije Hajduk. Imamo Osijek pa Rijeku pa Kup, a nakon toga analizu.

Potom je Kopić nastavio:

- Svaka utakmica nosi svoje, uvijek sam govorio da nam je svaka bitna, a sada govore “e da smo ovako ili onako”. Jednom je Slaven Bilić imao predavanje u kojemu je govorio o stvaranju specifične atmosfere koja je jako bitna. Mi smo ju imali, onda se ona poljuljala i sada ju moramo opet stvoriti prije finala Kupa. Da bismo to dostigli, treba nam kvalitetna utakmica protiv Osijeka.

Upitan je za razlog zašto Hajduk ni jednom ove sezone nije dobio Dinamo, Rijeku i Osijek na Poljudu.

- Svaka utakmica imala je svoj kontekst, bilo ih je kada smo dobili gol u zadnjoj minuti ili izjednačavali na isteku vremena. Da bi ekipa u derbijima bila prava, treba biti posložena na svim razinama i balansirana po svim linijama. Sigurno je u tim utakmicama nešto nedostajalo, ali tek na kraju analizirat ćemo što se dogodilo.

Uslijedio je dodatak da je Hajduk u gostima svladao i Dinamo i Rijeku i Osijek, ali doma ne ide...

- U nekim je utakmicama velik pritisak, u danom trenutku imali smo problema s ozljedama igrača, a imali smo i odlaske napadača. Kada gledate da su neke ekipe zaredale pobjede, one uglavnom igraju blok i kontranapad. Za pravu napadačku igru treba takav profil igrača i automatizam.

Kopić vjerojatno neće moći računati na Nižića i Savvasa, koji rade prema individualnom programu. Izbjegavao je pitanje o pogledu na ljetni prijelazni rok i koji će igrači napustiti Poljud. Koncentriran je na završnicu sezone, u kojoj bi mogao pasti rekord HNL-a prema broju posjetitelja na Hajdukovim utakmicama. Protiv Osijeka treba ih se skupiti najmanje 8500.

- Od prvog dana ne volim nekakve velike poruke. Dva puta komunicirao sam s navijačima i oba puta znao sam zašto idem. Kod mene nema skrivanja. Nije mi bitno koliko trajem, nego da se, dok sam ovdje, ne napravi ništa manje od maksimuma. Kad sam procijenio da je komunikacija potrebna, kako bi navijači imali jasniji uvid i vjeru da će stvari ići na dobro, to sam i napravio. Navijače Hajduka ne treba pozivati, oni su tu bili uvijek, a bit će i protiv Osijeka i na svim utakmicama do kraja - rekao je Kopić. T. Bilić

Možda ste propustili...

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

Najčitanije iz rubrike