Osijek
RAZGOVARALI SMO S OCEM RAZGOLIĆENE OSJEČANKE

S. J.: Nitko ju još nije prijavio policiji, a sunčala se u toplesu!
Objavljeno 12. svibnja, 2018.

Priču Glasa Slavonije o Osječanki koja je sunčanjem na balkonu bez odjeće toliko razljutila susjeda da se raspitivao je li takvo ponašanje kažnjivo, a sudeći prema zakonu jest, i to čak kaznom od 750 kuna, prenijeli su gotovo svi portali u Hrvatskoj, ali i šire. Štoviše, Dalmacijavino, točnije napitak Pipi, preko Facebooka pozvala je građane da im pomognu u potrazi za Osječankom jer su, kako su naveli, spremni platiti kaznu umjesto nje. “Šeraj i pomozi u potrazi za ovom kraljicom”, objava je na Facebooku, a naša je ekipa učinila upravo to i doznala tko je 22-godišnjakinja iz šireg centra grada čije je tijelo eksponirano u javnosti nagnalo susjeda da zatraži pomoć policije.

U namjeri da joj sakrijemo identitet, reći ćemo samo to da je riječ o Osječanki koja je do sada sudjelovala na brojnim natjecanjima ljepote, a nakon što smo pokušavali doći do njezina broja telefona, autoricu članka nazvao je – njezin otac, S. J. (podatci poznati redakciji).

- Odmah ću vam reći da još nije dobila nikakvu kaznu i da policija nije pokucala na vrata stana gdje živi moja kći, a gdje se milijun puta sunčala na balkonu. Gospodin koji vas je obavijestio nije dobro gledao, jer moja kći je bila u toplesu, ali nikada se nije sunčala potpuno gola. Kad ste objavili fotografiju na webu (koja je kasnije na zahtjev obitelji uklonjena, nap. a.), odmah sam prepoznao balkon, jer sam prije i sam ondje živio, a trenutačno živim na selu – ispričao nam je otac djevojke, odgovorno tvrdeći da nije bila potpuno gola i da joj nikada ne bi palo na pamet sunčati se u takvom izdanju, to više što je u okolici puno zgrada i prozora.

Komentari na društvenim mrežama koji se broje u tisućama, kaže S. J., uglavnom idu u prilog njegovoj kćeri, a iako ne može sa sigurnošću reći tko je osoba koja se javila Glasu Slavonije, on kaže da sumnja na obitelj koja živi prekoputa i čiji članovi međusobno, kako navodi, nisu u dobrim odnosima.

Kad je u pitanju ponuda Pipija i plaćanje eventualne kazne, S. J. kaže da je riječ o dobrom marketinškom triku do kojeg, ako i dođe, ići će u prilog i “jednima i drugima”. - Moja kći ostala je “paf” kad je pročitala vaš članak i prvo je nazvala mene. Nema razloga da joj ne vjerujem, a gospodin kojemu smeta moja kći mogao je bar otkriti svoj identitet. Ovako se skriva i dobro je da je većina komentara na strani moje kćeri – poručio je S. J. M. Mihelić

Kazne u visini i do 750 kuna

Golotinja na fiktivnom javnome mjestu i do 750 kuna

Podsjetimo, prema odgovoru PU osječko-baranjske, predviđena novčana kazna prema čl. 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira iznosi od 50 do 200 DEM, odnosno u protuvrijednosti domaće valute, što je od 185 do 750 kuna. Policija također smatra da iako bi netko smatrao da su balkoni i terase privatna, u određenom trenutku ti prostori postaju javna mjesta, nazvana "fiktivna javna mjesta". To se pak prosuđuje prema posljedici koja je nastupila, što znači da radnju na tom mjestu čini dostupnom javnosti. Je li riječ o vrijeđanju morala, nećemo suditi, no brojni komentari odnosili su se na činjenicu da mnogi muškarci ljeti hodaju samo u kratkim hlačama i dosad nije zabilježeno da je ijedan tužen.

Dalmacijavino, točnije napitak Pipi spremni su platiti kaznu umjesto Osječanke

Možda ste propustili...

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

Najčitanije iz rubrike