Regija
VUKOVARSKI GIMNAZIJALAC POBJEDNIK GRAFIČKOG NATJEČAJA

Mirko Tivanovac sprema se za skoro putovanje u Bruxelles
Objavljeno 12. svibnja, 2018.

VUKOVAR

Maturant Gimnazije Vukovar Mirko Tivanovac pobjednik je grafičkog natječaja za inicijativu “Najdonator”. Nagradu, vaučer za posjet Europskom parlamentu u Bruxellesu, krajem prošloga mjeseca uručila mu je izvjestiteljica Europskog parlamenta za smanjenje bacanja i povećanje doniranja hrane Biljana Borzan, koja je, zajedno s Mrežom hrane, pokrenula inicijativu “Najdonator”.

Prva godišnja dodjela priznanja “Najdonator” bit će održana 22. svibnja, u Europskom parlamentu, i primit će je tvrtke iz sektora velikih proizvođača i trgovaca hranom koje su prema kriterijima donirale najviše hrane u prošloj godini. Toga će dana Mirko, zajedno s profesoricom geografije Natašom Vinković, posjetiti Europski parlament.

- Proces razmišljanja trajao je pola sata, nacrtao sam više skica, a potom razradio one koje su mi se najviše svidjele. Dva su moja rada poslana na grafički natječaj i sretan sam što je jedan od njih izabran za najbolji među pedesetak, odnosno koliko ih je ukupno bilo - rekao je Mirko Tivanovac te dodao kako se srednjoškolce može naučiti da hranu ne treba bacati nego donirati, samo je nužno organizirati više akcija kako bi razvili svijest o tomu.

Mirko je naveo kako očekuje da će mu u Bruxellesu biti lijepo, ali je i izrazio žaljenje što zbog putovanja neće biti na norijadi. Na upit o planovima za budućnost istaknuo je kako ga zanimaju crtanje i grafika te bi volio nastaviti obrazovanje na Akademiji likovnih umjetnosti vezano uz animacije i nove medije.

Profesorica Nataša Vinković pojasnila je kako Gimnazija Vukovar, kao škola ambasador Europskog parlamenta, prati aktivnosti naših zastupnika putem medija i društvenih mreža, kako bi bili upoznati sa svim aktualnim događanjima.

- Naišla sam na poziv za natječaj zastupnice Biljane Borzan, a budući da se mi kao škola bavimo aktualnim temama u EU i cijeli smo travanj posvetili doniranju hrane i volontiranju, predložila sam učenicima za koje znam da su daroviti da sudjeluju na natječaju. Pet naših učenika sudjelovalo je i sretna sam što je Mirko pobijedio - rekla je Vinković, kojoj će to biti četvrti posjet Europskom parlamentu.

Naglasila je kako je Gimnazija Vukovar, među ostalim priznanjima, osvojila i prvu nagradu na natjecanju Europske komisije “Pametni potrošači energije” te je sa sedmero učenika u siječnju bila u četverodnevnom posjetu Bruxellesu.D.Korpoš

Prva godišnja dodjela priznanja “Najdonator” bit će održana 22. svibnja, u Europskom parlamentu

Možda ste propustili...

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

Najčitanije iz rubrike