Regija
PREPOZNATI USPJESI UČENIČKE ZADRUGE

Dobili su novi kombi, ali i
opremu za pekmez i med
Objavljeno 11. svibnja, 2018.

DONJI MIHOLJAC

Da su konačno prepoznati i valorizirani napori profesora i zaposlenika Srednje škole Donji Miholjac te članova Učeničke zadruge Celestina koja djeluje pri istoj srednjoj školi, najbolje potvrđuje informacija da su u posljednje vrijeme ovdje stigle vrijedne kapitalne donacije koje bi trebale pridonijeti nastavku uspješnog rada.

Tako je Srednjoj školi Donji Miholjac isporučen prvi dio specijalizirane opreme za proizvodnju pekmeza financirane od strane Ministarstva poljoprivrede kroz projekt “Suvremenim tehnologijama do inovativne nastave”.

Riječ je o specijaliziranom stroju za vađenje koštica iz plodova te pasiranje voća, vrijednom oko 17.000 kuna i specijaliziranom električnom stroju, odnosno kotlu za kuhanje pekmeza s mješalicom i pasterizatorom, vrijednom oko 40.000 kuna. Osim toga, školi je isporučen i okrugli parni topionik za topljenje voska s okvira pčelinjih košnica vrijedan oko 4000 kuna kojim će omogućiti širenje palete pčelinjih proizvoda u ovoj školi, gdje se posebna pozornost posvećuje upravo praktičnim znanjima i vještinama.

S obzirom na to da su u posljednje vrijeme nezaobilazni sudionici brojnih sajmova i manifestacija gdje neprestano prikazuju, prodaju i promoviraju svoje proizvode, Srednjoj školi Donji Miholjac je kao zlata vrijedna pomoć isporučeno i novo vozilo Renault Traffic Passenger i nova laka autoprikolica!

U školi pojašnjavaju da je riječ o kombiju, odnosno osobnom vozilu Renault Traffic Passenger Confort Energy dCi 125 Twin Turbo E6, s osam plus jednim sjedalom, vrijednim 185.000 kuna, a čiju je nabavu također financiralo Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske kroz projekt “Suvremenim tehnologijama do inovativne nastave” u svrhu unaprjeđenja strukovnog poljoprivrednog obrazovanja u Srednjoj školi Donji Miholjac. Vrijednost lake autoprikolice s arnjevima i ceradom procjenjuje se na oko 4400 kuna, a i ona je financirana sredstvima Ministarstva poljoprivrede kroz navedeni projekt.

Lidija ANIČIĆ

Riječ je o vozilu Renault Traffic Passenger Confort Energy dCi 125 Twin Turbo E6, s osam plus jednim sjedalom, vrijednosti 185.000 kn

Možda ste propustili...

VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija

Najčitanije iz rubrike