Ekonomija
RAST IZVOZA I PRIHODA

Drvoprerađivačima je i nadalje najveći problem nedostatak stručne radne snage
Objavljeno 12. svibnja, 2018.

U HGK – Županijskoj komori Virovitica, pod predsjedanjem Damira Kelave, predsjednika Strukovne grupe, održana je 17. sjednica Strukovne grupe drvno-prerađivačke industrije, na kojoj se raspravljalo o aktualnom stanju u drvno-prerađivačkoj industriji na području Virovitičko-podravske županije (VPŽ), a u kojoj djeluje ukupno 44 tvrtke, od čega 18 u finalnoj drvnoj industriji, a 26 tvrtki u ostaloj drvno-prerađivačkoj industriji.

U drvno-prerađivačkoj industriji VPŽ-a radi 2045 zaposlenih, od čega je u finalnoj drvnoj industriji 1486 zaposlenih, što čini 72,67 %, i 559 zaposlenih je u ostaloj DPI, što čini 27,33 % ukupno zaposlenih u drvno-prerađivačkoj industriji Virovitičko-podravske županije.

- Drvno-prerađivačka industrija Virovitičko-podravske županije bilježi porast ostvarenih ukupnih prihoda, osobito izvoza finalne drvno-prerađivačke industrije na inozemna tržišta. Očigledan je nedostatak stručne radne snage, koja treba raditi na najsuvremenijoj opremi u tehnološkom procesu, a mladi ne iskazuju interes za obrazovanjem za zanimanja u drvno-prerađivačkoj industriji - rekao je predsjednik Kelava. Članovi Strukovne grupe usuglasili su važnost nastupanja na sajmovima, a potom je Milan Vanđura, direktor HGK – Županijske komore Virovitica, upoznao sve nazočne s ostalim aktivnostima HGK – Županijske komore Virovitica.V.Grgurić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

HRVOJE STOJIĆ, EKONOMSKI ANALITIČAR HUP-A

Turisti u Hrvatskoj troše oko 150 eura dnevno, u Italiji i Španjolskoj prosječno 250, a u Francuskoj 550

2

PROGNOZE TRANSFORMACIJA KRIZE SE NIŽU JEDNA ZA DRUGOM I NE NAZIRE IM SE KRAJ

Zašto će se neke tvrtke u idućih šest godina ili spasiti ili uništiti?

3

NA KOCKI IM JE KONKURENTNOST I RAST

Europske banke zahtijevaju status strateškog sektora