Tehno
BISNODE NASTAVLJA ŠIRENJE I ULAZI NA TRŽIŠTE LATVIJE

Jača položaj vodećeg pružatelja podatkovnih i analitičkih usluga
Objavljeno 11. svibnja, 2018.

Bisnode, vodeće europsko poduzeće za podatkovne i analitičke usluge, preuzima tvrtku SIA Datu Serviss, koja je latvijski partner franšize tvrtke D&B više od 20 godina. Tim preuzimanjem Bisnode proširuje pokrivenost baltičke regije, u kojoj već posluje u Estoniji. Dogovorom se još više osnažuje odnos s tvrtkom Dun & Bradstreet (D&B), čime se broj zemalja u kojima franšiza poduzeća posluje povećao na 17 diljem Europe. Poduzeće uglavnom pruža usluge stranim klijentima preko svjetske mreže tvrtke D&B, no neki se poslovni podatci nude i na lokalnoj razini.

“Vrlo mi je drago što se latvijski partner tvrtke D&B pridružuje grupi Bisnode. Povećanje pokrivenosti u sjevernoj Europi omogućuje nam da bolje služimo nordijskim klijentima. Veselim se suradnji s g. Grišanovsem, koji će i dalje voditi poslovanje u Latviji i podržavati nas u pružanju novih usluga dodatne vrijednosti klijentima u Latviji”, kaže Juha Airaksinen, direktor za Finsku i upravitelj za Estoniju, koji će sada nadgledati i latvijsko poduzeće.

“Ovim će preuzimanjem Bisnode ojačati svoj položaj vodećeg pružatelja podatkovnih i analitičkih usluga u Europi te će biti dostupan u 19 zemalja diljem Europe. Osim toga, to će nam omogućiti da još bolje služimo nordijskim klijentima, kao i da pružimo nove usluge dodatne vrijednosti klijentima u Latviji”, kaže Magnus Silfverberg, generalni direktor grupe Bisnode.

„SIA Datu Serviss ima snažna partnerstva s mnogim poduzećima grupe Bisnode više od 10 godina. Za daljnji razvitak budućih usluga našeg poduzeća potrebni su novi oblici suradnje, a s grupom Bisnode bit ćemo u dobrom položaju za ostvarenje tog razvitka. Drago mi je što se SIA Datu Serviss pridružuje grupi Bisnode, skupini stručnjaka na visokom nivou i prepoznatih vođa na europskom tržištu”, kaže Pāvels Grišanovs, izvršni direktor tvrtke SIA Datu Serviss.M.R.