TvObzor
NOVO FILMSKO OSTVARENJE ANĐELA JURKASA

Završeno snimanje “Do kraja smrti”
Objavljeno 11. svibnja, 2018.

U Zagrebu je nakon nekoliko mjeseci intenzivnog rada završeno snimanje dugometražnog igranog filma “Do kraja smrti”, redatelja i scenarista Anđela Jurkasa. Riječ je o ljubavnoj drami mozaične strukture snimanoj prema još neobjavljenoj knjizi istog autora “Pokrij me tijelom”. U glavnim ulogama nastupaju vrhunski domaći glumci: Judita Franković, Leon Lučev, Lana Gojak, Luka Dragić, Borko Perić, Tara Rosandić, Nera Stipičević, Nikša Butijer, Mislav Čavajda, Bojana Gregorić Vejzović, Jelena Veljača, Marinko Prga, Anamarija Percaić…

Također, u filmu se pojavljuju sjajni mladi glumci Lucija H. Kajić i Klara Mucci, a svoj debitantski nastup ostvaruje afrički glumac George Ginikachukwu Opurum. Osim zbog odlične glumačke postave, odličan scenarij filma ispunjen toplim ljudskim pričama vratit će vam vjeru u domaći film, ali i u ljubav.

Nakon debitantske trilogije filmova (“Zbog tebe”, “Fuck Off I Love You” i “Happy End”), prve u povijesti nacionalne i regionalne kinematografije koja je izazvala kontroverzne reakcije, došao je red na jednu nježnu i toplu ljubavnu dramu.

“Do kraja smrti” mozaična je priča isprepletenih ljudskih odnosa u potrazi za ljubavlju, srećom, opraštanjem i značenju floskule i živjeli su sretno do kraja života. Točnije, kako sam redatelj naglašava, to je film o neodustajanju. O ljudima koji vjeruju kako voljeti znači voljeti zauvijek. Film je posveta jednoj jedinoj osobi za koju odaberete da je biće koje želite čuvati do kraja života, zapravo smrti. Sretnima zovemo one koji uspiju pronaći ljubav do kraja života, ovo je priča o onima koji su otišli korak dalje, do kraja smrti...

Radnja se vrti oko više različitih, ali isprepletenih ljudskih priča koja započinje jednog jesenjeg podneva kada se dvoje klinaca s leptirićima u trbusima i rumenim obrazima nalaze na mostiću, njihovom mjestu, kako bi si priznali nešto jako bitno. Istog dana, pokreće se lavina događaja između ljudi nimalo slučajno usmjerenih jedni na druge.

Glazbu za film čine album “There Is No1” zagrebačke skupine Lunar, skladbe nagrađivanog domaćeg kompozitora Dalibora Grubačevića te nekoliko novih izvođača. Direktor fotografije je Danijel Kovačević, uz asistencije Dina Senčara dok je na montaži filma radio Ivan Neff. Naslovna pjesma filma “Što očekujem od tebe” u izdanju Aquarius Recordsa, kojom će se predstaviti soundtrack filma, tema je novog izvođača imena Tvoj. (N.K.)