Novosti
OD 17 KANDIDATA

Izabrane tri sutkinje za Županijski sud u Osijeku
Objavljeno 10. svibnja, 2018.

Tri sutkinje osječkog Općinskog suda Državno sudbeno vijeće imenovalo je za sutkinje Županijskog suda u Osijeku.

Na 117. sjednici Državnog sudbenog vijeća za sutkinje Županijskog suda u Osijeku imenovane su Azra Salitrežić i Vlasta Šimenić-Kovač za Kazneni odjel, dok je za Građanski odjel osječkog Županijskog suda imenovana sutkinja Krunoslava Dropulić.

Podsjetimo, za samo tri mjesta na Županijskom sudu kandidiralo se ukupno 18 sudaca. Prijave su, uz spomenute tri sutkinje, podnijeli Snježana Androš, Marina Bušbaher, Velimir Čolović, Robert Gojević, Dalmoslava Grgić, Zdenka Leko, Davor Mitrović, Jadranka Prelić, Tatjana Varžić, Ivan Vulić i Davor Vukušić, suci Općinskog suda u Osijeku te Goran Goluža, sudac Općinskog građanskog suda u Zagrebu, Draženka Ilak, sutkinja Općinskog suda u Slavonskom Brodu, Dragan Poljak, zamjenik državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku, i Slaven Vidmar, sudac Općinskog suda u Slavonskom Brodu. Objavljena je i lista prvenstva kandidata za Županijski sud na kojoj nije bila sukinja Jadranka Prelić za čiju se kandidaturu smatralo da je povučena, jer nije pristupila razgovoru.

Na listi prvenstva kandidata na suce sutkinja Azra Salitrežić imala je najviši ukupan broj bodova. U stopu ju je pratila sutkinja Krunoslava Dropulić, dok je isti ukupan zbroj bodova imala i sutkinja Tatjana Varžić. Na četvrtom mjestu bila je sutkinja Vlasta Šimenić Kovač.

Veliki broj kandidata prijavio se na natječaj zbog toga što duže vrijeme nije bilo natječaja za prijam na osječki Županijski sud.

Iako se Županijski sud u Osijeku popunio za tri suca, odnosno sutkinje, još uvijek ih nedostaje.

- Sada imamo 26 sudaca bez savjetnika, a trebali bismo ih imati 30. Državno sudbeno vijeće odobrilo nam je natječaj za još jednog suca, no tražio sam od nadležnog Ministarstva da nam odobri natječaj za još tri. Nadam se da će nam to biti i odobreno - kazao je Anto Rašić, predsjednik Županijskog suda u Osijeku.

Sandra LACIĆ
ČEKA SE NOVI NATJEČAJ ZA IZBOR PREDSJEDNIKA ŽUPANIJSKOG SUDA

Krajem 2016. godine pokrenut je natječaj za novog predsjednika Županijskog suda u Osijeku, a na njega su se prijavila četiri suca. Međutim, ni jedan od kandidata nije dobio dovoljno glasova da bi preuzeo mjesto predsjednika te se čeka raspisivanje novog natječaja. Na oglas se mogu javiti i kandidati koji su se javili u prošlom natječaju, ali i novi kandidati koji smatraju da ispunjavaju uvjete za to mjesto.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike