Osijek
ŠKOLA PRIMIJENJENE UMJETNOSTI I DIZAJNA

Prof. Kristina Kopf izabrana za v. d. ravnatelja
Objavljeno 8. svibnja, 2018.

Nakon što je Prosvjetna inspekcija u nedavnom nadzoru u osječkoj Školi primijenjene umjetnosti i dizajna utvrdila da je, između ostaloga, Ina Marić zanemarivala obveze poslovodnog i stručnog voditelja škole, Marić je na temelju odluke Školskog odbora razriješena te dužnosti 3. svibnja 2018., a dan poslije izabrana je vršiteljica dužnosti ravnatelja te škole.

Školski odbor na tu je funkciju jednoglasno odabrao Kristinu Kopf, profesoricu povijesti i hrvatskog jezika i književnosti zaposlenu na neodređeno vrijeme u ŠPUD na radnom mjestu profesora Hrvatskoga jezika i Povijesti, stoji u javno objavljenom Zaključku s 21. sjednice. Riječ je o protukandidatkinji Ine Marić na reizboru ravnatelja u lipnju 2016. godine, kada su djelatnici legalnim putem željeli promjenu ravnateljice Marić, koja je do tada bila devet godina na toj funkciji. Iako je Marić tada ponovno izglasana za ravnateljicu, Prosvjetna inspekcija utvrđuje nepravilnosti u postupku glasovanja, zbog čega donosi odluku o raspuštanju Školskog odbora.

U drugom krugu izbora, tajnim glasovanjem, Zbor radnika i Nastavničko vijeće većinom glasova svoje su povjerenje izglasali protukandidatkinji Kopf, no Vijeće roditelja i članovi osnivača (Osječko-baranjske županije, nap. a.) glasovali su za Marić. Isti Odbor, još uvijek u raspuštanju, donio je odluku o imenovanju Ine Marić v. d. ravnatelja, a potom i ravnateljicom. Protukandidatkinja Kopf tada se žalila Općinskom sudu u Osijeku - i izgubila. J. Pejaković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
oglas