Osijek
PROJEKT MI RAVLIĆ I OBRTNIČKE ŠKOLE

“Budi moj mesar”
Objavljeno 9. svibnja, 2018.

Još jedna renomirana osječka tvrtka i srednja škola ušle su u zajednički program poticanja školovanja u tržišno deficitarnim strukovnim zanimanjima. Riječ je o Mesnoj industriji Ravlić, svakako jednoj od vodećih hrvatskih tvrtki u proizvodnji mesa i mesnih proizvoda, te Obrničkoj školi i programu strukovnog školovanja za zvanje mesar.

U poslovanju MI Ravlić, naime, iskristalizirao se problem nedostatka mesara i kvalificiranih radnika u proizvodnji, a Obrtnička škola nastoji ostvariti bar minimalni broj (sedam) učenika potreban da se sačuva nastava za ovo zvanje.

Ivana Ravlić Devald, izvršna direktorica MI Ravlić, predstavila je na jučer održanoj konferenciji za novinare projekt stipendiranja “Budi moj mesar”. Namijenjen je učenicima koji će svoje školovanje od jeseni započeti za ovo zvanje u Obrtničkoj školi. Tim se učenicima nudi mogućnost naukovanja - stručne prakse u “Ravliću”, a nakon završetka školovanja i osigurano radno mjesto.

- Mi ćemo zainteresiranim učenicima osigurati stipendiju tijekom školovanja, i to u iznosu od 10 tisuća kuna po jednoj školskoj godini. Jedini je uvjet da nakon završetka školovanja sljedeće tri godine budu kod nas u radnom odnosu - rekla je Ravlić Devald.

Konferenciji je nazočila i Maja Zorić, ravnateljica Obrtničke škola, koja pozdravlja ovu aktivnost. Trenutno je u tri razreda, od prve do treće godine, tek dvadesetak mesara.

- Priželjkujemo ovakvim poticajima stvoriti klimu da ispunimo kvotu od 18 učenika za ovo zvanje, koliko je potrebno za samostalan razred - kaže Zorić.

U svrhu promocije ove akcije zajednički su se počeli predstavljati osmašima u Osijeku i mjestima koja gravitiraju Osijeku. Osim ovoga, za priželjkivani odjek akcije, po osnovnim školama podijelit će se leci i plakati, a za širenje vijesti koristit će se i društvene mreže. D. Kuštro

30

tisuća kuna iznos je trogodišnje stipendije koja se nudi zainteresiranim učenicima

Najčitanije iz rubrike
oglas