Autoglas
SAN POSTAO JAVA

Motokros u Orahovici zahvaljujući entuzijastima
Objavljeno 8. svibnja, 2018.
U samo nekoliko dana grupa prijatelja uredila je motokros stazu i dovela u Orahovicu 40 motorista iz cijele Slavonije

Grupa prijatelja, entuzijasta i istinskih ljubitelja vožnje na dva kotača i to motokrosa, napravila je sjajnu promociju ovoga sporta u Orahovici. Naime, grupa od desetak ljudi odlučila je okupiti sve ljubitelje motokrosa ovoga kraja te im osigurati idealno mjesto za vožnju.

- Sve je počelo iz čiste želje da nas nekoliko koji volimo ovaj sport negdje u blizini grada uredimo jednu stazu i pokažemo sugrađanima svu ljepotu i čar ovoga sporta. Odmah smo zasukali rukave i sami krenuli stvarati svoj svijet motokrosa. Ulaganjem vlastitih sredstava i uz veliku pomoć Milana Marića koji nam je ustupio svoje zemljište na korištenje, krenuli smo uređivati stazu, kaže jedan od idejnih začetnika ove sjajne motokros priče u Orahovici Boris Steiner.

Budući da su svi zaposleni, stazu su uređivali u kasnim poslijepodnevnim satima. “Na užasnoj vrućini i uz hrpu dosadnih komaraca tijekom dva poslijepodneva uspjeli smo napraviti čudo. Ovim putem zahvaljujem svima koji su došli i bili dio ove priče, a moram naglasiti da smo sve napravili zbog velikog broja mladih ljubitelja kros motora koji su tražili od nas starijih da im pomognemo urediti stazu u našem gradu”, kaže Steiner.

Da je uređenje pun pogodak, pokazalo je i službeno otvaranje staze na koje je došlo 40-ak motorista iz Slavonskog Broda, Daruvara, Donjeg Miholjca, Đurđenovca, Slatine i Orahovice.

- To je bilo prijateljsko druženje ljubitelja motokrosa. To je ekipa koja se druži po utrkama i koja svojom velikom ljubavlju prema ovom sportu isti promovira gdje god dođe. Ovaj put mi smo ih pozvali u svoje dvorište da svi zajedno isprobamo što smo napravili i prema utiscima svi su bili prezadovoljni. Bilo je vrhunski, događaj za pamćenje - kaže Steiner, dodajući kako će se tek vidjeti što budućnost nosi. “Mi smo svoje napravili, mladima smo ostavili stazu da uživaju u onome što vole, a iskreno, i mi stariji da se malo 'izguštamo', onako za sebe, nađemo se i pronađemo taj potrebni, životni ispušni ventil, dodamo gas, opustimo se i uživamo”, kaže Steiner.

Posebno zanimljivo bilo je vidjeti najmlađu vozačicu, 12-godišnju Leu Sobodić koja nema nimalo straha. “Staza je odlična, skokovi super napravljeni, i ja baš uživam. Da, bude padova, ali ništa za to, dignem se, obrišem prašinu sa sebe i gas dalje. Vozila sam do sada quad, a sada samo kros motor koji je moja velika ljubav”, rekla je Lea.

Orahovački zaljubljenici u motokros tako su na samo četiri kilometra od središta grada u netaknutoj prirodi napravili pravi mali motokros raj.

Vladimir GRGURIĆ
TRENING STAZA ZA ENOLU ŠAMU

Odmah po završetku otvorenja staze svoj dolazak u Orahovicu na trening najavila je i jedna od najboljih mladih vozačica u Hrvatskoj, poznata Virovitičanka Enola Šamu.

- Mi smo joj na raspolaganju. Rekli smo Enoli da dođe i pregleda stazu, ako joj odgovara može doći kad hoće i kod nas u Orahovici trenirati. Nama će biti čast ugostiti tako uspješnu vozačicu – zaključio je Steiner. Svijet motokrosa u Orahovicu je došao na velika vrata.