TvObzor
IVAN VUKUŠIĆ

Dobra atmosfera, sjajan bend i uvažavanje gostiju recept su za uspjeh “A-strane”
Objavljeno 4. svibnja, 2018.
Iva Šulentić i ja zajedno radimo gaže i mnoge velike projekte poput Porina, na što sam jako ponosan, s obzirom na to da smo oboje išli korak po korak, dan po dan i bod po bod

Jedan od najpopularnijih mladih voditelja današnjice, 36-godišnji Ivan Vukušić, tijekom proteklih nekoliko godina postao je zaštitno lice HRT-ovih zabavnih emisija. Samo u posljednjih nekoliko mjeseci dogodila mu se “A-strana”, koju vodi s Duškom Ćurlićem, a za koju su osvojili nagradu Zlatni studio te zajedno vodili i Večernjakovu ružu, ali i jubilarni, 25. Porin s Ivom Šulentić.

U opuštenom i zabavnom razgovoru s Vukom, kako ga zovu prijatelji, otkrio nam je sve o počecima karijere, prijateljstvu s Ivom Šulentić, kolumni, planovima za nove projekte te je podijelio korisne savjete za sve one koji uz stalni posao rade na još nekoliko strana kao i on.

Dan po dan

Radili smo miniintervju, odnosno božićnu anketu prije četiri godine, ali nikako da te konkretnije upoznamo s čitateljima. Prepričaj nam svoj put u televizijskoj karijeri – kako su izgledali tvoji počeci, kako je došlo do toga da si postao poznat, omiljen i rado angažiran TV voditelj?

- Sve je krenulo jednim pozivom moga prijatelja Marija koji je radio na Z1 Televiziji. Čuo je da traže nove ljude za večernju emisiju “Indeks Z1”. Svi koji smo došli bili smo znanci od prije i dobili smo priliku. Emisija je postala brzo gledana i dandanas mi ljudi spominju te neprospavane noći kad smo se prije svega dobro zabavljali s gledateljima, a čini se da ni njima nije bilo loše s nama.

Nakon toga slijedi poziv s jedne nacionalne televizije, pa gotovo šest godina jutarnjeg showa na Anteni Zagreb s mojom “sestrom” Barbarom Kolar, zatim odlazak na Enter Zagreb na kojem sam još uvijek i uz sve to paralelno rad na glazbenim emisijama i jednom kvizu na HRT-u. Baš me tijekom rada na kvizu primijetila jedna divna osoba, Snježana Nožinić. Ponudila mi je da se pridružim Ivi Šulentić u emisiji “Garaža”, nakon čega slijedi audicija za “The Voice – Najljepši glas Hrvatske”. Oboje smo dobili angažman - i ostalo je povijest.

Danas Iva i ja zajedno radimo gaže i mnoge velike projekte poput Porina, na što sam jako ponosan, s obzirom na to da smo oboje išli korak po korak, dan po dan i bod po bod. Trenutačno radim na velikom i izazovnom projektu glazbeno-scenskog showa “A Strana”, u kojem, uz kolegu Duška Čurlića, provodim subote u društvu naših najvećih glazbenih veličina i najtalentiranijih mladih pjevača u nas i šire.

A kako je i kada radio postao dio te voditeljske priče?

- Pa, sve je krenulo pozivom kolege Gorana Kurjaka koji je bio jedan od odgovornih u formiranju novih snaga za stvaranje tada nove radijske zvijezde Antene Zagreb. Ponudili su nam profi edukaciju u Njemačkoj, na što sam odmah pristao jer sam prije toga bio manje-više prepušten sebi. To je jedno posebno iskustvo i nije mi trebalo dugo da se zaljubim u radio.

Bez cenzure

Malo je poznato da tvoje poznanstvo s Ivom Šulentić datira još iz gimnazije. Živi ste dokaz da ipak postoje prava žensko-muška prijateljstva. Što vas je spojilo i učinilo prijateljima čiji se odnos može opisati kao bratsko-sestrinski?

- Iva i ja pohađali smo zajedno zagrebačku I. gimnaziju, no tada se nismo družili. Ona je koju godinu mlađa, pa se znamo više onako iz viđenja po hodnicima. Kliknuli smo najviše radeći ovaj posao i imamo sličnu zezanciju, tako da nerijetko nakon posla produžimo u izlazak, što najviše govori o nama. U poslu se možemo osloniti jedno na drugo, a nakon posla se podržavamo po plesnim podijima (smijeh).

Kad smo već na tom tragu, hajdemo spomenuti i tvoju kolumnu u Storybooku. Je li bio raspisan nekakav natječaj na koji si se prijavio ili su te sami pozvali? Kako se javila želja da pišeš o muško-ženskim odnosima? Pisao sam i ja tjednu kolumnu za TV Obzor pet godina, pa me zanima kako postigneš da ne dosadi ni tebi ni čitateljima?

- Nije išlo preko natječaja, nego preko - kave i čaja, ha-ha-ha... Tadašnja urednica Vedrana Čarapović pozvala me na kavu da mi prezentira ideju. Napisao sam svoju prvu kolumnu i poslao joj na mail. Od tada pišem za njih i uživam jer nema cenzure i daju mi da budem ono što jesam i napišem što osjećam u trenutku. Nije mi dosadilo jer izlazi svaka tri mjeseca, pa doista nemam izgovora, iako im uvijek šaljem u zadnji tren. Sorry, ekipa!

Najjači bend

Prošle godine dobio si priliku voditi iznimno hvaljenu glazbenu emisiju A-strana, koja je jedinstvena i po tome što ima muški voditeljski dvojac. Što je bio recept da ispadnu super i ta voditeljska priča kao i sama emisija?

- Ključni faktori su pristup gostima od kojih želimo čuti nešto novo i zanimljivo iz prve ruke, dobra atmosfera i uvažavanje. O mladim pjevačima i najjačem bendu neću ni pričati. Oni znaju koliko su dobri, što se čuje na svakoj snimci i vidi u svakom kadru. Na tome radi jako puno ljudi, tako da je strpljenje i razumijevanje presudno. Čini mi se da to osjećaju i naši gosti bez kojih to ne bi bilo to.

Nekako uvijek ispadne da radiš na glazbenim TV emisijama – uz sve nabrojene, radio si prije deset godina i Showtime na Novoj TV. U čemu se još vidiš, kakva bi emisija zadovoljila tvoje apetite?

- Vidim se u nekim mojim kreacijama o kojima ćemo razgovarati detaljnije kad i ako za to dođe vrijeme. Dosta toga mi se mota po glavi, a dan je zapravo jako kratak.

Tijekom svih ovih godina stekao si mnogo poznanstava na domaćoj estradi, vjerujem da ćeš biti na sto muka kad jednog dana budeš trebao odabrati tko će vam pjevati u svatovima?

- Možda uzmem DJ-a, pa se riješim tih muka. Vidjet ćemo... O tome ćemo također kad za to dođe vrijeme. Čini mi se da će to biti slatke brige.

Razgovarao: Adrian ANDREJEK 
OBOŽAVAM IGRATI TENIS

Kao netko tko odnedavna radi dva posla, moram te pitati kako usklađuješ sve svoje poslovne obaveze? Imaš li neke korisne savjete kako sve stići u 24 sata, a ostati zdrav?

- Raditi na imunitetu i probati odspavati bar šest do sedam sati ako je moguće. Ja sam ovisnik o smoothijima, medu i propolisu. Igram tenis koji obožavam i tamo se nekako ispraznim, a u zadnje vrijeme pojačano čitam. Smiruje i uspava bolje nego buljenje u mobitel. U suštini, kad radiš ono što voliš, onda sve ide lakše.

Najčitanije iz rubrike