Crna kronika
USKOK POKRENUO ISTRAGU

Kriminalci uzimali 350 eura po migrantu
Objavljeno 26. travnja, 2018.

Uskok je na temelju prijava zagrebačke policije pokrenuo istrage protiv dvije skupine krijumčara ljudima – peteročlane koju sumnjiče za krijumčarenje najmanje 133 stranaca i sedmeročlane koja je iz BiH u Hrvatsku navodno prebacila 27 migranata. Peteročlana skupina, u kojoj je uz hrvatske i jedan državljanin BiH, navodno se od 14. siječnja do 13. travnja, u Tušiloviću, povezala u zajedničko djelovanje kako bi zaradili prebacivanjem većeg broja stranaca iz BiH u Hrvatsku te potom u Sloveniju.

- Nakon što su s osobama u Bosni i Hercegovini dogovorili cijenu od 350 eura po stranom državljaninu i njihovo prebacivanje preko bosansko-hrvatske granice, pripadnici zločinačkog udruženja organizirali su preuzimanje i prevoženje stranih državljana do Zagreba, nakon čega su okrivljenici odlazili u Bosnu i Hercegovinu radi preuzimanja novca - izvijestio je Uskok. Na taj je način, sumnja tužiteljstvo, iz BiH u Hrvatsku u 20 navrata prebačeno najmanje 133 stranih državljana, za što su primili najmanje 46.550 eura koji iznos su, sukladno prethodnom dogovoru i ovisno o udjelu okrivljenika u pojedinom prebacivanju, međusobno podijelili. Za svih pet osumnjičenih pripadnika te skupine Uskok je zatražio određivanje istražnog zatvora.

Druga, sedmeročlana skupina migrante je navodno također krijumčarila za 350 eura, a bila je aktivna od prosinca prošle do ožujka ove godine. Ukupno su u pet navrata preko granice prebacili najmanje 27 stranaca, čime su zaradili 9350 eura.H

Možda ste propustili...

TROJE POGINULIH U UTORAK NA HRVATSKIM CESTAMA

Vozač (44) Audija nije bio vezan

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi