Osijek
KNJIGA VELJKA ĐORĐEVIĆA

Ponosan sam na svoje osječke korijene
Objavljeno 26. travnja, 2018.

U Domu Hrvatske vojske u Osijeku u utorak je predstavljena knjiga proznih zapisa “Ožiljci života” uglednog zagrebačkog psihijatra, prof. dr. sc. Veljka Đorđevića, podrijetlom iz Osijeka, kojemu pisanje beletristike nije strano.

O knjizi su govorili novinarka Nevenka Špoljarić, urednica knjige Koraljka Penavin iz nakladničke kuće VBZ, prof. dr. sc. Marijana Braš, prof. Ljerka Koprolčec, katolički novinar Vlado Čutura, kao i sam autor. Ulomke iz knjige koji su se ticali piščeva osječkog odrastanja, školovanja i Domovinskog rata čitale su Nevenka Špoljarić i dr. sc. Jadranka Pavić. U prepunoj dvorani Doma Hrvatske vojske bili su brojni prijatelji te školski i profesionalni kolege Veljka Đorđevića, a među njima je bio i osječki gradonačelnik Ivan Vrkić.

- Ovo je moja osma ili deveta knjiga kada govorimo o beletristici pod nazivom “Ožiljci života”, koja ima 25 priča, od kojih su neke moje, a druge pak iz iskustva mojih pacijenata i kolega s kojim sam proveo cijeli radni vijek. Ja nisam rođen u Osijeku, ali sam ovamo stigao kada sam imao pet godina i u ovome gradu, točnije u Tvrđi i Donjem gradu, živio sve do odlaska na fakultet. Svi mi kažemo da su formativne godine one koje te trajno obilježavaju. Tako je mene Osijek i sve ono što sam ovdje doživio obilježilo za cijeli život. Ponosan sam što sam danas u Osijeku i volio bih da svi mi koji smo iz ovog grada potekli da se možemo ovamo vratiti i s onim vještinama koje smo stekli u životu pomoći gradu jer puno toga dugujemo odrastanju u ovom gradu - rekao nam je zagrebački Osječanin Veljko Đorđević. D. Celing

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike