Osijek
NOVA PONUDA OSJEČKOG SAJMA

Prvi virtualni sajam koji traje 365 dana
Objavljeno 24. travnja, 2018.

Od kada je Alen Vukašinović stupio na čelo Osječkog sajma, tvrtke u gradskom vlasništvu čiji je primarni zadatak organiziranje sajamskih manifestacija, kao osnovni cilj pred sebe je stavio ojačati poticanje lokalnog gospodarstva.

Od tada, osim kalendarskih, već etabliranih sajamskih događanja, kojima je uspio dati i novu dimenziju, najavio je novo dvodnevno sajamsko događanje - sajam dronova. A sada je uoči Salorija i Motomobila, predstavio i početak posve novog projekta - Prvog hrvatskog virtualnog sajma.

- Web je to platforma kojom će Osječki sajam biti dodatna poveznica izlagača s osječkih sajmova i kupaca, odnosno tržišta. Ovim će se proizvodi moći prodavati 365 dana - kazuje uvodno Vukašinović.

Ideja je dakle jednostavna, na mrežnoj stranici Osječkog sajma poveznica je koja vodi prema Prvom hrvatskom virtulanom sajmu. Za prodavače koji ondje žele biti prisutni, jedini je uvjet da su registrirani kao izlagači na jednom od osječkih sajmova. U nekoliko jednostavnih koraka unose ponudu svojih prozvoda ili usluga. Kada su kupci u pitanju, procedura je još jednostavnija, u početnu tražilicu upišu proizvod za kojim tragaju, primjerice med, kulen... a program Virtualnog sajma im izlista sve proizvode koji su u bazi podataka... Procedura oko prodaje, načina plaćanja, dostave je uobičajena.

Tehnička realizacija ovih stranica povjerena je tvrtki Laus Deo, čiji je Dario Vuković, na organiziranom predstavljanju dao potrebna tehnička pojašnjenja.

No osim posredovanje, gdje je tu i ona financijska korist za samu tvrtku Osječki sajam?

- Prodavatelji, a ciljamo prije svega na one male i srednje “velike”, plaćaju jednogodišnji zakup po doista pristupačnoj cijeni. No ocjenjujem da ćemo u godinu dana prikupiti solidnu bazu od bar tisuću ponuditelja, što znači da ćemo biti dobro posjećena stranica. Virtualni sajam zamišljen je i kao dobar alat promocije na čijoj će se naslovnici moći oglašavati i svi drugi - kazuje Vukašinović te će se zaključno pohvaliti kako je već dobio prvog oglašivača. S tim aranžmanom isplaćena je cijena tehničke izrade projekta Prvog hrvatskog virtualnog sajma. Dobar i profitabilan početak. D. Kuštro

Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

Najčitanije iz rubrike