Osijek
VIJENAC IVANA MEŠTROVIĆA

Novi će trg biti gotov do kraja ove godine
Objavljeno 25. travnja, 2018.
Riječ je o investiciji u naselje u kojem četrdesetak godina ništa nije uloženo, od kada je napravljen tzv. šoping

Ove godine stanovnici Vijenca Ivana Meštrovića dobit će novi trg kod “šopinga”. Mislav Kovačić, gradski vijećnik, Zoran Batnožić, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Tvrđa, i arhitekt Damir Moskalj iz tvrtke Expert u sjedištu četvrti prezentirali su mještanima plan realizacije ove investicije vrijedne 1,3 milijuna kuna.

- Ovo je bila javna tribina koju smo organizirali radi predstavljanja našeg budućeg trga i varijante za koju smo se opredijelili. Prikazali smo dva idejna rješenja od kojih smo izabrali prvu varijantu koja je otvorena, koja je nešto novo i predstavlja jednu svježinu, i sigurni smo da će novi trg postati sjecište događanja s malom tribinom, moći će se i neke druge stvari i aktivnosti događati, okupljati građani... U vrlo kratkom roku krećemo u razradu izvedbenog projekta koji će biti gotov, očekujemo, do 1. lipnja, nakon čega slijedi javna nabava za izvođača radova. Tako da negdje u srpnju planiramo krenuti s radovima i završiti ih ove godine – izjavio je Zoran Batnožić.

Riječ je, dodao je Batnožić, o investiciji u naselje u kojem četrdesetak godina ništa nije uloženo, od kada je napravljen “šoping”. Ovo je sada ulaganje u vraćanje starog sjaja Vijenca Ivana Meštrovića.

U ovu investiciju, koju je potaknuo, odnosno artikulirao na Gradskom vijeću naš vijećnik Mislav Kovačić, ulaže se novac iz proračuna Grada Osijeka, a dio novca je iz sredstava Gradske četvrti Tvrđa.

Mislav Kovačić kaže kako stoje na usluzi građanima i pozorno slušaju sugrađane.

- Nismo političari, nego smo dobro susjedi. Pokazala se logična želja za uređenjem središta Vijenca nakon svega što smo do sada realizirali, mislim negdje 27 projekata, i to sve u suradnji s građanima naše gradske četvrti. Novi su sadržaji u 'šopingu', a nastojimo utjecati i na neke privrednike jer nije sve u vlasništvu Grada na toj uskoj lokaciji, pa je objekt trenutno bez najmoprimca. U osobnim smo kontaktima i procjenjujemo da će i taj element biti riješen, a osim toga dovodimo obiteljsku medicinu bliže svojim sugrađanima u naselje. Naime, liječnici su spremni doći raditi na Vijenac. Dakle, sadržajno i infrastrukturno podižemo vrijednost lokacije i dajemo dodanu vrijednost građanima s Vijenca. Objekt koji je bez najmoprimca zasigurno će imati neki sadržaj, možda aerobik ili nešto drugo – kaže Mislav Kovačić.

Darko PEJIĆ
IME TRGA PO IVANI VUJIĆ

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Tvrđa Zoran Batnožić kaže kako je prijedog da budući trg nosi naziv po imenu u ratu prvoj poginuloj djevojčici s Vijenca Ivani Vujić, prvoj civilnoj žrtvi Domovinskog rata u Osijeku.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike