Crna kronika
PROMETNA NESREĆA U GRABARJU KOD SLAVONSKOG BRODA

Izletio autom i oborio motociklista
Objavljeno 24. travnja, 2018.

GRABARJE - Policija još jednom upozorava vozače automobila da pripaze na vozače motocikala i mopeda. Upravo zbog neopreza zbila se kod Slavonskog Broda nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 58-godišnji vozač motocikla. Nesreća se u nedjelju u 17.15 sati dogodila u Grabarju kod Slavonskog Broda. Provedenim očevidom policija je utvrdila da je do prometne nesreće došlo zato što se 56-godišnji vozač automobila nije na raskrižju zaustavio i propustio motocikl kojim je cestom s prednošću prolaska upravljao 58-godišnjak. Zbog oduzimanja prednosti prolaska došlo je do udara motocikla u prednji dio automobila, nakon čega je motociklist pao na kolnik.

U toj prometnoj nesreći teške ozljede zadobio je motociklist, kojemu je liječnička pomoć pružena u bolnici u Slavonskom Brodu, gdje je zadržan na daljnjem liječenju. Protiv vozača automobila slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Inače, proteklog su tjedna prometni policajci u Brodsko-posavskoj županiji evidentirali 518 prometnih prekršaja, najviše zbog prebrze vožnje - čak 316 prekršaja. Sankcionirane su i 54 osobe koje se nisu vezale pojasom tijekom vožnje. Zbog pijanstva prijavljena su 23 vozača, 11 ih je vozilo bez položenog vozačkog ispita, 10 prekršaja ispisano je zbog nepropisnog pretjecanja i obilaženja te 12 zbog korištenja mobitela tijekom vožnje.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu vozača (68-godišnjak) iznosila je 2,57 promila u mjestu Kosovac. Najveća brzina u naselju od 134 km/h utvrđena je u Baćin Dolu, a auto je vozio 59-godišnjak. U nedjelju je pak 35 minuta nakon ponoći u Novoj Gradiški za upravljačem traktora bez registracijskih pločica zatečen 42-godišnjak. Morao je na triježnjenje jer je u krvi imao 2,44 promila alkohola. M. Bugarić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike