Sport
NOVI UDARAC ZA CIBALIJU

Druga liga sve bliže
Objavljeno 23. travnja, 2018.
Vinkovčani su doživjeli poraz na svom travnjaku i ostali zakucani za dno tablice

Cibalia tone sve više prema drugoligaškom društvu, a poraz od Slaven Belupa na vinkovačkom travnjaku ostavio ju je zakucanu za dno tablice Prve HNL.

Gledatelji se još nisu smjestili na svoja mjesta, a na semaforu je već bilo 0:1. Gosti su iskoristili pogrešku vratara Šubarića i već u drugoj minuti poentirali. Bio je to šok za navijače, ali i nogometaše Cibalije, nisu se pošteno niti zagrijali, a već su bili u minusu.

Očekivalo se u nastavku da će Rupnikova momčad biti agresivna i postaviti se napadački, jer ipak je u pitanju borba za prvoligaški život, ali umjesto toga gosti su mirno kontrolirali utakmicu. Pokušavali su Vinkovčani nešto kontrama i polukontrama, ali neuspješno, a onda u 19. minuti već 0:2. Po lijevoj strani u šesnaesterac se sjurio Bouadla, koji na metru kvadratnom dva puta izbacuje iz igre stopera Peričića i onda bombom pod prečku povećava vodstvo Slaven Belupa. Trener Rupnik pokušava galamom pokrenuti tromu igru svoje momčadi i nada se javila u 25. minuti nakon što je Barišić zabio za 1:2. Do kraja poluvremena oba su sastava imala po još jednu priliku, Ivanovski je šutirao pokraj gola, kao i Dabro.

U nastavak susreta Cibalia ulazi s jednim svježim igračem, umjesto Kordića na travnjak je izišao Miličević, ali nije pomoglo. Još veći problem za domaće dogodio se u 54. minuti kada kapetan Muženjak pravi nepotreban prekršaj, nakon što je pogriješio u predaji lopte pa mu sudac Matoc pokazuje drugi žuti, odnosno crveni karton. Protiv Slaven Belupa Cibalia nije bila ni blizu igre koju su prikazali protiv Dinama i Hajduka, kao da su izgorjeli u velikoj želji da dođu do prijeko potrebna tri boda. Gosti iz Koprivnice mirno su i lako dolazili u zonu šuta, a smušeni vinkovački nogometaši samo su promatrali opasne izlete gostiju. Iz jednog takvog izleta Slaven Belupo zabija novi pogodak. Doležal je dobio loptu i slobodno dolazi pred Šubarića te mirno poentira za 1:3. Iz minute u minutu s igračem manje Cibalia je padala u ritmu, a gosti su isprobavali šuteve iz daljine te uvježbavali polukontre i kontre. I na kraju lako slavili.

Antun GRGIĆ

VINKOVCI - Stadion Cibalije. Teren dobar. Gledatelja: 738. Sudac: Marko Matoc (Zaprešić). Strijelac: 0:1 Trebotić (2), 0:2 Bouadla (19), 1:2 Barišić (25), 1:3 Doležal (71). Žuti kartoni: Kordić, Plum (Cibalia), Trebotić, Vidović, Puclin (Slaven Belupo). Crveni Karton: Luka Muženjak (54) - drugi žuti karton.

IGRAČ UTAKMICE: SELIM BOUADLA (SLAVEN BELUPO)

CIBALIA                          1  (1)

Šubarić 5, Karamarko 5,5, Peričić 5, Soldo 5,5, Rubić 5,5, Muženjak 5, Plum 5, Kordić 5 (od 46. Miličević 5), Dabro 5 (od 60. Mrdeša 5), Tomašević 5 (od 72. Galić-), Barišić 6

SLAVEN BELUPO         3  (2)

Kurtanjek 6, Međimorec 5,5, Šarlija 6, Musa 6, Delić 5,5, Arpad 5 (od 65. Puclin-), Bouadla 6,5, Vidović 6, Kitanovski 5 (od 31. Doležal 6,5), Trebotić 6, Ivanovski 6 (od 85. Pejić-).

0:1

Stoper Peričić glavom je vratio loptu Šubariću koji ju ne uspijeva staviti pod kontrolu, lopta mu ispada, a to koristi Trebotić koji mirno poentira

0:2

Po lijevoj strani probio se Bouadla do šesnaesterca, dva puta okreće Peričića i onda jakim šutom šalje loptu pod prečku

1:2

Na lijevoj strani loptu je dobio Tomašević, namjestio se i centrirao precizno na glavu Barišića koji trzajem skreće loptu u mrežu.

1:3

Preciznom loptom na desnoj strani uposlen je Doležal koji neometan dolazi pred Šubarića te mirno poentira

Davor Rupnik

trener Cibalije

Nismo bili pravi, ni psihološki, ni igrački. Nedostajalo je odlučnosti, agresije, nismo imali dosta raspoloženih igrača. Moramo vidjeti što se dogodilo, osobno preuzimam svu moguću odgovornost

Tomislav Ivković

trener Slaven Belupa

Dobro smo ušli u utakmicu i rano poveli, nakon drugog pogotka malo smo pali te se doveli u situaciju da nam Cibaliaja zaprijeti. Ulaskom Doležala ponovno smo uspostavili svoju igru i na kraju zasluženo pobijedili

Najčitanije iz rubrike