Sport
HULIGANI NAPALI IGRAČE HAJDUKA

Futacs dobio nogom u glavu
Objavljeno 23. travnja, 2018.

Nisu najveći problem Hajduka hrvatski nogometni suci, jaki Dinamo ili Rijeka, Mamić, Šuker i HNS, predsjednik Ivan Kos... Problem Hajduka nije ni većina navijača koja fanatično navija za svoj klub, ali golem problem jest nekolicina huligana iz redova Torcide s kojom se nitko ne želi, ili nema snage ozbiljno obračunati. Iako ti huligani sebe nazivaju navijačima, pravom Torcidom, to su zapravo obični divljaci koji uvijek moraju biti kontra nečega i u ratu s nekim. Onaj tko je u stanju fizički nasrnuti na igrača i udariti ga nogom u glavu doista nije nikakav navijač, nego budaletina i razbijač koji za svoje postupke treba odgovarati pred licem pravde.

Dan nakon što je Hajduk izgubio od Dinama na Poljudu, a Torcida pobijedila i uz blagoslov mlakog Nadzornog odbora smijenila predsjednika Kosa, dogodio se novi šok u Splitu koji je nanio veliku sramotu Hajduku, gradu i cijeloj Torcidi. Marko Futacs, Hamza Barry, Savvas Gentsoglou, Hysen Memolla i Ahmed Said šetali su Splitom i u jednom trenutku nedaleko od Kluba navijača Torcida blizu Starog placa dogodio se sramotni fizički napad. Nekoliko osoba izišlo je iz prostorija Kluba navijača i verbalno napalo Saida zbog loših igara i pogreške kojom je Dinamo stigao do pobjede u nedjeljnom derbiju (1:2). Suigrači su stali u obranu Saida i pokušali smiriti situaciju, a u naguravanju jedan od huligana udario je Futacsa nogom u glavu. Mađarskom nogometašu pukle su naočale te je zadobio modricu ispod oka.

Nakon incidenta oglasili su se i Hajduk i Torcida, osudili su napad na Futacsa, ali vjerojatno će, kao i uvijek, sve ostati samo na usmenim osudama. Torcida se ograđuje od napada, ali šteta je učinjena i dokle god se ne pronađu i ne kazne oni koji su napali igrače, sramota će stajati na toj navijačkoj skupini. U Splitu napokon netko mora naći snage i reći: “Dosta”, jer dokle god se to ne dogodi, ulica će voditi klub, tribine birati predsjednike, huligani napadati igrače. A nekada veliki klub trpjeti štetu i tonuti sve dublje... I. Liović

Najčitanije iz rubrike