Crna kronika
NESREĆA NA OKRETIŠTU TRAMVAJA

Vozač ozlijeđen, tramvajac u šoku
Objavljeno 23. travnja, 2018.

VIŠNJEVAC

Renault Clio podletio je pod tramvaj u prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak nešto prije podneva u Ulici bana J. Jelačića u Višnjevcu, na okretištu tramvaja. Do nesreće je došlo kad je vozač automobila registracijskih oznaka OS-833-JU, dolazeći iz smjera Josipovca, udario u tramvaj koji se u tom trenutku okretao na okretištu u smjeru Osijeka.

Na mjesto nesreće izišlo je sedam djelatnika Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka, budući da je bilo dojavljeno kako je vozač u besvijesnom stanju ostao prikliješten u vozilu. Od voditelja smjene JPVP-a Grada Osijeka Zdenka Tijardovića doznali smo da su na mjesto nesreće stigli za devet minuta i pomogli djelatnicima Hitne pomoći ozlijeđenog vozača izvući iz vozila.

- Na intervenciju smo izišli s dva vozila. Do našeg dolaska vozač je već izvučen iz uništenog automobila – ispričao je Tijardović. Neslužbeno doznajemo da su vozaču u vozilu bile prikliještene noge te da je ozlijedio glavu koju su mu, do dolaska hitnih službi, čak pridržavali i građani koji su se ondje zatekli. Navodno je pokazivao znakove agresivnosti.

U šoku je zbog nesreće bio i vozač tramvaja, a što nam je potvrdila voditeljica službe marketinga GPP-a Sanja Mršo. Tvrdi da, unatoč znaku o nailasku tramvaja, vozač nije poštivao propise te je udario u tramvaj u kojem, srećom, nitko nije stradao.

- Zbog prometne nesreće tramvajski je promet u Višnjevcu bio u prekidu, odnosno tramvaji su se satima nakon nesreće okretali na "starom" okretištu – potvrdila je Mršo. Dodajmo tome da je policija i dva sata nakon nesreće utvrđivala okolnosti zbog kojih je došlo do ove prometne nesreće.M. Mihelić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NIJE IMAO ČIME UGASITI VATRU NA SVOJOJ KUĆI

Izgorjeli krov i dio kuće, jer je voda u selu isključena zbog gradnje vodovoda

2

DETALJI UKINUTE PRESUDE ZA UBOJSTVA U HOTELU TURIST

Viši sud smatra da je sud u Osijeku previše vjerovao "pouzdaniku"

3

PLATILI PO 3000 KUNA KAZNE

Zaustavljeni prebrzi vozači na A3