Osijek
NOĆ KNJIGE U DJEČJEM KAZALIŠTU

I kriška kruha može ponekad otjerati strah
Objavljeno 24. travnja, 2018.

Kada je autorica Dubravka Pađen Farkaš pitala osnovnoškolce iz Ernestinova i Negoslavaca što naprave kada ih je strah, jedan je dječak odvažno rekao: “Ja uzmem komad kruha, pojedem i sve brige me prođu.” Drugi je, pak, na pitanje koji su njihovi strahovi, rekao da je sanjao da se subotom ide u školu.

Bio je to tek jedan od neobičnih dječjih odgovora koje je Dubravka Pađen Farkaš dobila od brojnih učenika na jučerašnjem druženju u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u povodu Noći knjige. Druženju s autoricom prethodila je izvedba nagrađivane predstave “Nije me strah”, koja je nastala prema slikovnici upravo te književnice i u režiji Ljudmile Fedorove.

- Mogu reći da je, sudeći prema reakcijama djece, a i odraslih, svima bilo zanimljivo i zabavno i sve smo strahove poslali na daleki put - kaže Pađen Farkaš.

Manifestacija Noć knjige pokrenuta je 2012., a cilj je potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturološkog dosega, koji se svakodnevno dovode u pitanje trivijalizacijom i medijskim zapostavljanjem. N.Vek.

Možda ste propustili...

GRAD NASTAVLJA ULAGATI U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Na Olimpiji sagrađena nova tribina i postavljene sjedalice

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana