Sport
HT PREMIJERA LIGA KOŠARKAŠA

Deklasirali Sinjane, ali doigravanje nije “zicer”
Objavljeno 23. travnja, 2018.

Lakše od očekivanog košarkaši Vrijednosnica Osijek upisali su pobjedu u 25. kolu HT Premijer lige. Naravno, s takvim rezultatom među osječkim košarkašima nemaju ništa protiv, ali s obzirom na težinu utakmice očekivalo se više neizvjesnosti protiv gostiju iz Sinja. No, Alkar u Gradskom vrtu nije ničim pokazao da ga zanima, odnosno da zaslužuje mjesto u doigravanju. Ovo je i za njih bio odlučujući susret za osmo mjesto, ali sastav koji vodi osječki trener Srđan Helbich, za koji igra i donedavni “broker” Filip Krajina, nije bio u utakmici. Istina, nije im bilo prvog skakača i drugog strijelca Tonka Vuke, ali sumnjamo da bi gosti uspjeli naštetiti ambicijama domaćina i da su imali sve raspoložive snage na broju. Osječani, predvođeni kapetanom Aljošom Šarcem (18 poena, četiri dodavanja), i još četiri igrača s dvoznamenkastim brojem poena, bili su napadački nadahnuti, defenzivno nešto popustljiviji tek kada je sve bilo odlučeno, a stvari su bile jasne već sredinom treće četvrtine.

“Brokeri” su trenutačni vlasnici i najbolji kandidati za hvatanje posljednjeg vlaka, ali potrajat će još dok momčad Vladimira Krstića u njega i uskoči. No, Osječani su odradili svoj dio posla na najbolji način.

- Bili smo svjesni važnosti ove utakmice, ali imperativ nas nije sputavao da ostvarimo željeni rezultat. Primarna je bila pobjeda, a na kraju smo i premašili zaostatak koji smo imali iz prve utakmice u Sinju. Tamo smo bili u minusu od sedam poena, stoga je jasno da i u nekom krugu s Alkarom, koji ipak nije realan, imamo prednost međusobnog ogleda. Mi smo napravili ono što je bilo u našim rukama, sada nam preostaje čekati rasplet posljednjeg kola - kaže trener Krstić.

Posljednjih 40 minuta riješit će dilemu oko posljednjeg sudionika play-offa. Pretpostavka je da će Osječani i Sinjani upisati domaće poraze u 26. rundi, jer u goste im stižu dvije najbolje momčadi, Cedevita, odnosno Zadar. Nije realno, naravno ne i nemoguće, da netko zaskoči dvojac koji je do sada izgubio samo jednu utakmicu u prvenstvu, ali izgledi nisu veliki. Misli Osječana bit će fokusirane na dvoboj Zaboka i Hermes Analitice. Pobjeda “analitičara”, naime, odnosi i doigravanje, a u premijerligašu s Drave vjeruju da se takav scenarij neće dogoditi.

Nino BENČINA
VRIJ. OSIJEK              95
ALKAR                        72

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 150. Suci: Herceg (Zagreb), Kardum (Zabok), Mirilović (Karlovac).

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Tomsick 12 (1-2), Taylor 6 (2-3), Došen 6 (1-2), Markulin 15 (5-5), Anzulović 5 (3-4), Šarac 18 (1-1), Krolo, Lindbom 15 (3-4), Vrkić 13 (5-5), Turalija 5 (1-4).

ALKAR: Jurela, Bašić 2, Modrić 1 (1-2), Šimunović-Erpušina 3, Bilandžić, Booth 11, Graf 12 (2-5), Svalina 9, Krajina 19 (3-7), Žuljević 15 (3-7), Marinović.

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 21:12, 25:21, 24:13, 25:26

Ostali rezultati 25. kola

Hermes Analitica - Zagreb 95:69, Split - Jazine A. 111:81, Šibenik - Cedevita 54:75, Zadar - Ribola K. 105:56. Danas igraju Cibona - Zabok.

Možda ste propustili...

MALA ODBOJKA NA REGIONALNOJ RAZINI

Rivalima motiv za dalje, Mursi primat

NOVI USPJEH MLADOG ČEPINČANINA

Tadić startao sedmi, završio treći

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana