Regija
ŽUPANIJSKO NATJECANJE

Sigurno u prometu
Objavljeno 22. travnja, 2018.

VINKOVCI

U organizaciji Autokluba Vinkovci i vinkovačke OŠ I. G. Kovačića održano je Županijsko natjecanje “Sigurno u prometu”. Riječ je o prometno-edukativnoj akciji za učenike osnovnih škola koju 25. put organizira Hrvatski autoklub zajedno s Ministarstvom obrazovanja te Agencijom za odgoj i obrazovanje. Cilj je da učenici dobiju temeljna znanja o prometnim propisima te da što bolje svladaju vještinu vožnje biciklom. Natjecanje se sastojalo od teorijskog dijela, koji obuhvaća online provjeru znanja o prometnim i sigurnosnim pravilima, te praktičnog - upravljanja biciklom na vježbalištu sa zadanim elementima, a natjecali su se učenici u dobi od 10 do 12 godina. Županijsko natjecanje okupilo je 12 škola, a prva dva dječaka odnosno dvije djevojčice čine ekipu Vukovarsko-srijemske županije na državnom natjecanju koje se ove godine održava u Rovinju.

Prvo mjesto pojedinačno kod dječaka osvojio je Gabrijel Musa (OŠ “M. A. Reljković”, Cerna), drugi je bio Nikola Matak (OŠ Ivana Gorana Kovačića, Vinkovci), a treći je bio Ivan Ognjanović (OŠ Ivana Kozarca, Županja). U ukupnom poretku škola prvo mjesto osvojila je OŠ Ivana Gorana Kovačića, Vinkovci, druga je bila OŠ Ivana Kozarca iz Županje, a treća je bila OŠ Matije Antuna Reljkovića iz Cerne.

U kategoriji djevojčica prvo mjesto osvojila je Klara Damjanović (OŠ Ivana Gorana Kovačića, Vinkovci), drugo mjesto osvojila je Martina Šarić (OŠ Stjepana Antolovića, Privlaka), a treća je bila Maja Vig (OŠ Julije Benešića, Ilok).

Ekipu za državno natjecanje Vukovarsko-srijemske županije čine Gabrijel Musa (OŠ “M. A. Reljković”, Cerna), Nikola Matak (OŠ Ivan Gorana Kovačića, Vinkovci), Klara Damjanović (OŠ Ivana Gorana Kovačića Vinkovci) i Martina Šarić (OŠ Stjepana Antolovića Privlaka). M. Kokaj

Najčitanije iz rubrike