Mozaik
NOVA MISS UNIVERSE JE IZ NOVE GRADIŠKE

Mia Pojatina: Veselim se
svemu, volim izazove!
Objavljeno 23. travnja, 2018.
I ostale dvije Slavonke, Suzana Blažanović i Sara Ivaštinović ušle su u top 10!

Mia Pojatina iz Nove Gradiške nova je Miss Universe Hrvatske, titulom prve pratilje okitila se Danijela Galeković iz Zagreba, dok je druga pratilja Silvana Došen iz Splita, epilog je izbora za Miss Universe Hrvatske 2018. održanog u Studiju Anton Marti u Zagrebu.

Za titulu najljepše natjecale su se Dijana Balog (26, Nedelišće), Suzana Blažanović, (21, Tenja), Petra Čapalija (21, Solin), Silvana Došen (26, Split), Monika Fadiga, (19, Jastrebarsko), Danijela Galeković (23, Zagreb), Sara Ivaštinović (18, Županja), Ivona Knaus (20, Kaštel Lukšić), Marisabel Majić (21, Zagreb), Edita Marenić (25, Zabok), Matea Marojević (24, Rijeka), Esther Martelanz ( 19, Opatija), Martina Mitar (19, Seget Donji), Laura Pende ( 22, Rab), Mia Pojatina (22, Nova Gradiška), Anastazia Roščić (22, Split), Zlata Stefanova (24, Rijeka), Petra Tunjić (22, Zagreb), Iris Volf (24, Zagreb).

U glamuroznom finalu izbora Miss Universe Hrvatske 2018. za titulu najljepše borile su se djevojke iz cijele Hrvatske. One su svoje natjecanje počele na preliminarnom natjecanju koje je uključivalo opsežan intervju s članovima žirija te bodovanje u kupaćem kostimu. Najuspješnijih deset ljepotica s preliminarnog spektakularnog finala nastavilo je natjecanje, a to su: Suzana Blažanović, Silvana Došen, Danijela Galeković, Sara Ivaštinović, Mia Pojatina, Martina Mitar, Petra Tunjić, Edita Marenić, Esther Martelanz, Zlata Stefanova.

Finalistice su se tijekom izbora predstavile u odjeći KiK Textilien, kupaćim kostimima Pletix i naočalama Sherri Hill, te elegantnim večernjim haljinama američke dizajnerice Sherri Hill, uz cipele svjetski poznatog dizajnera Gimmia Baldininija. Za savršene frizure ljepotica brinuli su se Hairvetica i Schwarzkopf, a za make up tim vizažista Estee Lauder. U pet najljepših plasirale su se: Mia Pojatina (22, Nova Gradiška), Danijela Galeković (23, Zagreb), Suzana Blažanović (21, Tenja), Zlata Stefanova (24, Rijeka) i Silvana Došen (26, Split), koje su imale priliku odgovarati na pitanja žirija.

Miss Universe Hrvatske postala je Mia Pojatina iz Nove Gradiške, titulom prve pratilje okitila se Danijela Galeković iz Zagreba, dok je druga pratilja Silvana Došen iz Splita. Lijepa Mia Pojatina dolazi iz Nove Gradiške, ima 22 godine i diplomirala je medicinsko laboratorijsku dijagnostiku na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu. Petnaest godina svira klavir, a dvanaest godina trenira odbojku. Bavi se boksom i pjeva u slobodno vrijeme.

- Nevjerojatno sam uzbuđena, skupile su se sve emocije i sve je eskaliralo u trenutku proglašenja. Osjećaj je nevjerojatan i da mogu sve bih ponovila. Predivno iskustvo s predivnim djevojkama. Još uvijek mi je rano govoriti o svemu šta me čeka na svjetskom izboru, iako sam sve slušala, naravno, dok je Shanaelle Petty govorila, i upijala svaki detalj. Moram priznati mnogo je teže kad to sam prolaziš nego kad slušaš o tome. Veselim se svemu, volim izazove i nove stvari, i nadam se da je samo nebo granica - rekla je Mia puna emocija, koja je dobila i lentu Miss fotogeničnosti koju su izabrali fanovi putem društvenih mreža (Instagram i Facebook) zbrajanjem lajkova. Za Miss simpatičnosti odabrana je Silvana Došen od strane ostalih natjecateljica.

Mia Pojatina, koja je okrunjena od strane Shanaelle Petty, dobila je čast predstavljati Hrvatsku na najprestižnijem svjetskom izboru ljepote Miss Universe 2018. krajem godine, a kući je ponijela mnogo vrijednih nagrada, među kojima je stipendija Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM) za četverogodišnji dodiplomski studij, ili MBA studij, u vrijednosti do 20.000 eura.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Jacques Houdek i Goran Karan, dok su program vodili Mario Sedmak i Miss Universe Hrvatske 2005. Jelena Glišić. Iz prvih redova izbor su gledale i nekadašnje nositeljice titule Elizabeta Burg, Ivana Delač, Ivana Mišura, Renata Lovrinčević, Marijana Rupčić, Natalija Prica, Snježana Lončarević, Sarah Ćosić, Lana Obad i Barbara Ljiljak, koje će sigurno svojim savjetima olakšati novoizabranoj miss što bolji plasman na svjetskom izboru. Specijalna gošća izbora bila je gospođa Ivana Trump koja je samo za ovu prigodu stigla iz Amerike kao članica žirija.

Mario KOKAJ

gošća

IVANA TRUMP BILA JE ČLANICA ŽIRIJA

Možda ste propustili...

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

U IZRAVNOM PRIJENOSU NA HRT-U NASTUPIT ĆE DVADESET IZVOĐAČA

Premijerne izvedbe i jaka konkurencija na 71. Zagrebačkom festivalu

Najčitanije iz rubrike