Mozaik
UZROCI SMRTI JOŠ NISU POZNATI

DJ Avicii pronađen mrtav
Objavljeno 20. travnja, 2018.

Švedski DJ Avicii, pravim imenom Tim Bergling, umro je u još uvijek nerazrješnjenim okolnostima Muscatu u Omanu. Poznati DJ jučer je u popodnevnim satima pronađen mrtav i identificiran, a vijest je za Billboard potvrdio njegov agent. Okolnosti i uzroci smrti još uvijek nisu poznati. Avicii, pravim imenom Tim Bergling je 2015. bio naplaćeniji DJ, a umro je u 28. godini.
Prije dvije godine objavio je da više neće nastupati uživo zbog zdravstvenih razloga te da će se posvetiti producentskom radu. U tom trenutku je kao najbolje plaćeni DJ na svijetu zaradio 28 milijuna dolara. Objasnio je kako pati od akutnog pankreatitisa uslijed prevelike konzumacije alkohola. Odstranjena mu je žuć i slijepo crijevo 2014. godine.

 

 


U službenoj izjavi njegovog agenta stoji: "S velikom žalošću obavještavamo vas da smo izgubili Tima Berglinga, poznatog i kao Avicii. Pronađen je mrtav u Muscatu, Oman, u petak 20. travnja popodne. Obitelj je shrvana i molimo sve da poštuju njihovu privatnost u ovom teškom trenutku. Više neće biti nikakvih izjava za javnost".

 

 


Bergling, rođen u Stockholmu, 8. rujna 1989., stekao je svjetsku slavu kao DJ Avicii. Prema izboru časopisa DJ Mag našao se na trećem mjestu popisa 100 najboljih svjetskih DJ-eva 2012. i 2013. godine. Dvaput je bio nominiran za Grammy. Svoju su sućut putem društvenih mreža izrazili brojni njegovi kolege, kao što su: Calvin Harris, Deadmau5, Dua Lipa, Marshmello, Liam Payne, Craig David, Charlie Puth, Nile Rodgers, Imagine Dragons... T.K.

Možda ste propustili...

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

"ZBUDI ME" MARKA ŠANTIĆA STIŽE U KINA

Provokativna drama o ksenofobiji i povijesnom revizionizmu

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

Najčitanije iz rubrike