Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Za doigravanje pogoditi “u sridu”
Objavljeno 21. travnja, 2018.
Vrijednosnice Osijek - Alkar igraju danas u 18 sati na parketu Male dvorane Gradski vrt

Ostala su još dva kola osnovnog dijela za odigrati u HT Premijer ligi košarkaša. Predstojeće, 25. kolo, iznimno je važno za Vrijednosnice Osijek pred kojima je utakmica sezone. U 18 sati, u Maloj dvorani Gradski vrt kreće dvoboj koji će odlučivati o plasmanu u doigravanje za prvaka koje kreće već za deset dana. Za upražnjeno 8. mjesto, posljednje koje vodi u play-off, teoretski se bore još tri kluba, ali dva su u nešto povoljnijoj poziciji. Tko će napraviti korak prema željenom cilju, znat ćemo upravo nakon njihovog međusobnog okršaja, a “brokeri” vjeruju da će pobjedom protiv Alkara i drugu godinu zaredom izboriti produžetak sezone.

- Naravno da bismo voljeli nastaviti niz od prošle godine i ponovno zaigrati u doigravanju. Imamo dobre izglede, najvažniju utakmicu igramo na domaćem parketu, stoga vjerujem da ćemo napraviti posljednji korak prema osvajanju osmog mjesta - priželjkuje trener Vladimir Krstić, svjestan da i suparnička strana ima identične želje.

Vrijednosnice Osijek i Alkar bodovno su izjednačeni na ljestvici, a jednu pobjedu manje ima Hermes Analitica koja se teoretski također ima pravo nadati “osmici”, posebice ako u posljednja dva dvoboja ostvari pobjede (Zagreb kući i Zabok u gostima). “Analitičari” imaju bolji međusobni omjer s “brokerima” (2-0), ali negativan sa Sinjanima (0-2), koji u rukavu imaju i pobjedu od +7 protiv Osječana iz prvoga dijela sezone. Znači, bilo bi dobro “alkare” sutra ispratiti i s većom razlikom, iako to i nije najvažnije. Jer u posljednjem kolu Osječane čeka domaćinstvo protiv Cedevite, a Alkara protiv Zadra, dvije momčadi koje se bore za prvu poziciju.

- Ima još kombinacija, a naša večerašnja pobjeda znatno bi smanjila njihov broj. Stoga je na kraju najvažnije biti u plusu - kaže trener košarkaša s Drave, svjestan da ga čeka itekako zahtjevna i neizvjesna prvenstvena završnica. Alkar je digao formu u posljednje tri utakmice, jednu je izgubio u produžetku (Cibona), a potom je na isti način slavio kod Hermesa, dok je prije tjedan dana bio bolji od Šibenika za jedan poen.

- Naravno, vjerujem u našu kvalitetu, a i svjesni smo da nakon ove utakmice nema prigode za popravni. Alkar je u pozitivnoj seriji, šok-terapija s trenerom je upalila, a predvođeni su playmakerom Grafom koji je prvi strijelac i asistent. Imaju nešto tanju rotaciju, vjerujem da ćemo iskoristiti naše prednosti - smatra Krstić.

Osječkim ambicijama prijetnja će biti i dva Osječana u sinjskim redovima. Goste odnedavno s klupe vodi Srđan Helbich koji je davnih dana bio i Krstićev suigrač. Iz grada na Dravi u Sinj je daljnju afirmaciju otišao potražiti centar Filip Krajina, stoga će dio gostujućeg sastava imati sigurno i dodatnih motiva. No, sada je ipak sve na Šarcu, Tayloru, Markulinu, Turaliji i ostalima koji moraju pokazati da zaslužuju doigravanje.

U ostalim susretima sastaju se: Zadar - Ribola Kaštela, Šibenik - Cedevita (Zagreb), Hermes Analitica (Zagreb) - Zagreb, Cibona (Zagreb) - Zabok, Split - Jazine Arbanasi. Slobodan je Zabok.

Nino BENČINA
Možda ste propustili...

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike