Sport
EHF KUP

Ranjeni našički lav protiv “lisica”
Objavljeno 21. travnja, 2018.
Prvi susret četvrtfinala Kupa EHF-a igra se u subotu, u 19 sati, u Našicama

Očekivali smo mnogo bolje ozračje u Našicama uoči velikog spektakla prve četvrtfinalne utakmice Kupa EHF-a. Pokvarili su ga porazi rukometaša NEXE-a od Dubrave i Varaždina 1930 s čime su itekako zakomplicirali borbu za drugo mjesto i sljedeće godine nastup u SEHA-Gazprom ligi. U završnici prvenstva borba za drugo mjesto mora biti prioritet. Dojma smo kako su svoj europski cilj ulaskom u četvrtfinale ostvarili pa večeras (19 sati), u našičkoj dvorani OŠ “Kralj Tomislav”, i za tjedan dana u berlinskoj Max-Schmeling-Halle, protiv uglednog Bundesligaša Fuchse Berlina mogu zaigrati rasterećeni.

“Lisice” iz Berlina veliki su favoriti. No, nitko ne može oduzeti NEXE-u pravo da “budni sanjaju” plasman na Final four, što bi bio senzacionalan podvig. Uostalom, imaju i zadaću pokazati domaćoj publici, koja je cijelu sezonu bila uz njih, kako su porazi u Zagrebu i Varaždinu bili “loši dani u uredu” te da vrijede mnogo više.

- I dalje tvrdim kako su pristup i zalaganje u tim utakmicama u kojima smo doživjeli bolne poraze bili na visokoj razini i da nešto slično očekujem i protiv Fucse Berlina. Naravno, dosta toga moramo poboljšati u igri. Prije svega realizaciju, bržu protočnost lopte i bržu igru. Želimo pritisnuti suparnika koliko god nam on to dopusti - rekao je Hrvoje Horvat, trener NEXE-a, uoči susreta.

Rukometaši Fuchse Berlina u Hrvatsku putuju odmah nakon velikog bundesligaškog derbija u Kielu. Momčad Domagoja Duvnjaka bila je bolja od one čiji su članovi Jakov Gojun, Drago Vuković, Marko Kopljar i Stipe Mandalinić. U Našicama će se, prema svemu sudeći, predstaviti samo prva dvojica, koji se nisu upisali među strijelce u Kielu kad je slavio s 25:20. Mandalinić i Kopljar su ozlijeđeni.

- Ako tražimo našu prigodu onda sigurno računamo i na njihov umor, koncentraciju na Bundes ligu i sve napore koje ona uzima. Moramo biti spremni prihvatiti i najmanju priliku koja se ukaže - rekao je Horvat koji neće moći računati samo na duže ozlijeđenog Marina Jelinića.

Zanimljivo, nakon uzvrata koji se igra za točno tjedan dana (također u 19 sati sljedeće subote nap.a), Našičani se neće moći posvetiti isključivo Fuchse Berlinu, jer već u utorak im u goste stiže PPD Zagreb. Ovaj put u hrvatskom derbiju moraju tražiti način kako pobijediti ne bi li se vratili na put obrane titule viceprvaka Hrvatske.

Krešimir LACKOVIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike